Két hónap alatt elkészül a körforgalom

2011. június 30. (csütörtök)

A Deák Ferenc utca alsó szakaszának ideiglenes lezárása szükséges július 2-ától a munkálatok mielőbbi elvégzéséhez. A kivitelező Pannon Park Forest Kft megkapta az ehhez szükséges ideiglenes forgalomtechnikai engedélyt a hatóságoktól.

Várhatóan körülbelül két hónap alatt elkészül az új csomópont a Kossuth, Deák és Szent Miklós utcák találkozásánál Keszthelyen. A nagy forgalmú kereszteződésben létrehozandó körforgalom a városközpont forgalmi tehermentesítését szolgálja majd. Keszthely városa a Nyugat-Dunántúli Operatív Program pályázatán csaknem 58,6 millió forint támogatást nyert a csomópont átépítésére, melyhez az önkormányzat 25 százalék önrészt vállalt.

A kivitelező már átvette és lehatárolta a munkaterületet, ezzel párhuzamosan lefolytatta a tárgyalást és megkötötte a szükséges szerződéseket a közmű-üzemeltetőkkel. Első ütemben a gázvezetékek kiváltása, a vízvezetékek, csapadékcsatornák és telefonkábelek kiépítése, valamint a közvilágítás átalakítása történik.

Az építés idejére ideiglenes forgalomtechnikai terv készült, melyre engedélyt adott a Zala Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége, így július 2-án (szombattól) jelentős korlátozásra lehet számítani a területen. Mivel a Deák Ferenc utca torkolata teljesen átalakul az építkezés során, ez nem valósítható meg az útszakasz forgalommentesítése nélkül: a Deák Ferenc utca a csomópontban lezárásra kerül és zsákutcává válik. A Kossuth utca irányába a Sörház utcán lehet lekanyarodni, a Vak Bottyán és Bercsényi utcák felé pedig utolsó lehetőségként a Kis utcán lehet jobbra fordulni.
Szintén lezárásra kerül a csomópontra nyíló Szendrey utca a Kossuth utcai torkolatban, ezzel zsákutcává válik.

Az ideiglenes forgalmi rend első ütemében a Kossuth és Festetics utcák kétirányú átjárhatósága megmarad, a Szent Miklós utca viszont egyirányúvá válik a Bercsényi utca irányába. A második ütemben (a körpálya déli részének építésekor) majd a Festetics-Kossuth csomópont lesz lezárva; a Szent Miklós utcán ekkor is megmarad az egyirányú közlekedés a Bercsényi felé.

A csomópontban illetve annak közelében lakók számára az épületekbe való balesetmentes bejutást – mind gyalogosan, mind gépjárművel – a kivitelező természetesen biztosítja.

A körforgalom körülbelül két hónap alatt elkészül, addig a lakosság szíves türelmét és megértését kérjük!

Kapcsolódó cikkek:
Hétfőtől teljesen lezárva a Fő tér
Indulhat a körforgalom építése
Körforgalom épül a Kossuth utcán
Múlt és jövő találkozása Keszthelyen (LÉGIFOTÓKKAL!)
Kamerák kereszttüzében a keszthelyi főtér
Változó parkolás, turistabarát újítások
Új közlekedési és turisztikai információs rendszer épül
Felgyorsulnak az elkerülőút munkálatai