Ki mit tud Georgikon módra

2022. április 20. (szerda)

Ki mit tud-ot rendeztek a Georgikon Campuson. A Georgikon Talentumra több kategóriában neveztek a diákok. Az évtizedek óta népszerű program célja a közösségépítés. A szervezők bíznak abban, hogy a produkciókból bátorságot merítenek az alsóbb évesek is, így a következő években még színesebb lesz a paletta. A vetélkedő a héten kezdődő diáknapok előfutára.

Volt, aki saját verseivel nevezett a ki mit tud-ra. A fiatal költő három költeményét olvasta fel. Énekes produkciókat is hallhatott a pódium. Többen mosolyt csaltak az arcokra, volt olyan fellépő, aki humoros oldalát mutatta be.

„”Miért neveztünk a talentumra? Indulunk egy csapattal. Így, hogy már ötödéves vagyok, így aktívabban kiveszem a részem a csapatból. És amint hallottuk, hogy ezért is plusz pont jár a csapatnak, rögtön kaptunk az alkalmon és jelentkeztünk. Komoly produkcióval nem tudtunk készülni, a poénos részét próbáltuk minél jobban kimaxolni.” – mondta el Fejes Lehel.

A Georgikon Talentumnak több mint 10 éves hagyománya van az egyetemen. Az elmúlt években a pandémia miatt azonban nem tudták megszervezni.

„Most úgy gondoltuk, hogy a COVID-időszak után különösen szükség van arra, hogy egy személyes, egymás jobb megismerését biztosító lehetőséget szervezzünk a Georgikonon.” – ismertette dr. Alföldi Zoltán szervező.

A programon hét produkciót láthattak a diákok. Az ötfős zsűri az első helyezést Varga Dorina – Horváth Csanád alkotta párosnak adta, akik mezőföldi néptáncot mutattak be. A pár régóta táncol együtt, koreográfiájuk származásukhoz kötődik.

„Most már közösen olyan 10 éve táncolunk szerintem. Én már 21 éve kezdtem a néptáncot, szóval 2 éves korom óta. Mindig is közel állt hozzánk a néptánc, de sajnos így az egyetem meg munka miatt kicsit így eltávolodtunk. És nagyon jó, hogy vannak ilyen események, amikor össze tudunk kicsit állni és akkor egy jót táncolni.”

A Georgikon Diáknapok programsorozat csütörtökön kezdődik. A versengés célja, hogy eldöntsék, kik lesznek a Georgikon méltóságai, akik egy éven át viselhetik a megtisztelő címeket.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9069-ki-mit-tud-georgikon-modra