Kibővítik a tűzoltóság épületét

2015. január 14. (szerda)

Új irodákat alakítanak ki a keszthelyi tűzoltóság régi épületének tetőterében. A beruházás a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának költségvetéséből valósul meg. A munkák már január ötödikén elkezdődtek és várhatóan áprilisig tartanak majd.

A keszthelyi tűzoltóság százéves épületének tetőterében már megkezdődött a munka. Körülbelül százhúsz négyzetméterrel bővül a laktanya hasznos alapterülete. A kivitelezés során az épület elavult elektromos hálózatát is felújítják, valamint kiépül egy, a mostaninál korszerűbb informatikai hálózat is.

A beruházást nem pályázati pénzből, hanem a katasztrófavédelem központi költségvetéséből finanszírozzák. Körülbelül negyvenmillió forintot költenek el a munka során.

A katasztrófavédelmi kirendeltség megalakulása teszi indokolttá, hogy újabb helyiségeket hozzanak létre a régi épület tetőterében. Szükség is van erre, mivel a teljes állomány kilencven fő és a jelenlegi lehetőségek elég szűkösek. A munkálatok úgy zajlanak, hogy azok a tűzoltóság munkáját ne zavarják. Erre különösen figyelniük kell, mivel riasztás esetén előírás a gyors beöltözés, ilyen esetben két perc alatt el kell hagyni a laktanyát. A tűzoltók kivonulását nem veszélyeztetheti az, hogy bővítési munkálatok zajlanak.

Az építkezés várhatóan áprilisig tart majd és a műszaki átadásra a hónap első, vagy második hetében kerül majd sor.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)