Új játszótér Keszthelyen

2018. november 24. (szombat)

Kicsiknek kedvez az új beruházás

Elkészült a Semmelweis utcában az új játszótér. A városrész régi,korszerűtlen játszóterét már felújítani sem volt célszerű. Tönkrementek, ráadásul az új szabványoknak sem feleltek már meg a játékok. A Balaton Fejlesztési Tanács forrásaiból valósulhatott meg a beruházás. Az új játék eszközök és a már megújult környezet várja a kicsiket.

Október 13-án lkezdődött a Semmelweis utcában a játszótér felújítása. Nagy teret alakítottak ki a játék elemeknek. Már régóta felmerülő igény volt,hogy a városrészen kialakított játéktér elavult , balesetveszélyesé vált játékait lecseréljék. Az alapozás és térkialakítás után néhány héttel megérkezett minden játék. Csúszdák, hinták ,mászó elemek amiket csúszásmentes felületre építettek fel. Az anyagok is illeszkednek a kor igényeihez, az elemek pedig a szabványnak megfelelőek. November elején az idő is kedvezett a szerelési munkálatokhoz.. A szükséges tartóelemeket is szakszerűen építették be, így nem kell tartani a balesetveszélytől. Az időjárás függvényében tudták végezni a tereprendezési munkálatokat is , a növények ültetését . Mára elkészült a Zámor városrész új gyöngyszeme, az új játszótér. A színes játékok praktikusak, tartós anyagokból készültek. Fából készült elemeket ragasztották és préselték, így sem hidegre, sem melegre nem hasadnak, a műanyagot sehol nem festették, hanem már anyagában színezték, így ellenállóbbak. Fontos volt,hogy strapabíró és biztonságos legyen minden játék.

„Évről-évre minden alkalommal tartok lakossági fórumot és ott is többször felmerült az,hogy hála a jó Istennek viszonylag sok kisgyermekes család van Zámor városrészben is és emiatt fontosnak tartottam azt,hogy ezen a területen tudjuk fejleszteni magát a szabadidős tevékenységet, ami a családokat azon belül is a kisgyerekeket célozza meg első körben. És ebből az indíttatásból valósítottuk meg ezt a programot,forrást az alapvetően a Balatoni Fejlesztési Tanács forrásaiból tudtuk lehívni. Két fordulóval sikerült azt elérni, hogy Kb.12 millió forintos beruházást tudtunk ezen a területen végrehajtani.”- adott tájékoztatást Nagy Bálint alpolgármester, a körzet képviselője.

Hogy a szülőknek,nagyszülőknek is kényelmes legyen az időtöltés, új padok is kerültek a térre. A környezet is megszépült,fák,bokrok díszítik a környezetet. Itt még nincs vége a fejlesztésnek, bővítésnek. Felnőtt fitness gépek telepítését is tervezik, a ma még kihasználatlan területre. A játszóteret már birtokba vehetik a kicsik,. A körzet képviselője elmondta, hogy a további fejlesztéssel pedig egy olyan szabadidős parkot szeretnének kialakítani a Zámor térségben, ahol az egész család együtt sportolhat,játszhat.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/9264/kicsiknek-kedvez-az-uj-beruhazas-keszthelyen/?fbclid=IwAR30RCl4hFP0U1IKVpQYitfQ6qJcH_WY1GBeY0tsZKdxfTS19-u1fNs4j54