Kiemelkedő eredmény a Kiscápáknál

2019. szeptember 6. (péntek)

Vezeti a 2005-ös születésűek országos ranglistáját Hetyei Nóra. A Keszthelyi Kiscápák úszója az országos bajnokságon elért eredményeinek köszönhetően lett korosztálya legjobbja. A sportoló nemrég az Európai Ifjúsági Olimpián is megmérette magát, jelenleg pedig a világkupára készül.
Májusban Los Angelesben a Kiscápák 4 úszója – köztük Hetyei Nóra – összesen 20 dobogós helyet értek el a tengerentúlon. Nóra már az elmúlt években is jelentős eredményeket produkált, több aranyérmet és számos egyéni csúcsot mondhat a magáénak. A korosztályos országos bajnokságon elért eredményeinek köszönhetően jelenleg a 2005-ös születésű úszók korosztályában vezeti a haza ranglistát.

„Nagyon büszke vagyok rá és nagyon örülök neki. Ez egy jó elismerés ahhoz, hogy bizonyítsák, hogy jó úton haladok. Igazából ettől függetlenül ugyanúgy le kell járnom edzésre, ugyanolyan keményen kell dolgoznom, hogy ezt az elsőséget sikerüljön megtartanom a továbbiakban is.” – mondta a Keszthelyi Kiscápák SE válogatott úszója.

Nóra július végén a magyar válogatott tagjaként részt vehetett a Bakuban megrendezett Európai Ifjúsági Olimpián. Itt a mix váltóban 6. helyezést ért el, de egy 7. és egy 10. helyet is bezsebelhetett. Mindezek mellett egyéni csúcsot is úszott. A Kiscápák SE sportolójának eredményei az egyesület számára is nagyon sokat jelentenek.

„Nóri a korosztályos országos bajnokságon kettő arany, három ezüst és egy bronzérmet szerzett, és ennek az összpontszámának összesítésével nyerte el az első helyet. Tehát az 50 és 100 mellúszásban lett első, a 200 mell, 200 vegyes és 100 hátúszásban lett második, és a váltóval pedig harmadik lett. Úgyhogy ennek az összességéből kapta ő ezt a díjat.” – tájékoztatott Szántó Kata, a Keszthelyi Kiscápák SE elnöke.

A következő hetekben a felkészülésé a főszerep a Kiscápáknál. Legközelebb októberben, a világkupán méretheti meg magát Hetyei Nóra. Itt tavaly is sikerült a sportolónak szintidőt úsznia, edzői bíznak benne, hogy idén is jól szerepel majd.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6381-kiemelkedo-eredmeny-a-kiscapaknal?fbclid=IwAR2gsBHuxl2pQA_PBJSTAeWjIMOcoDb3oJROWnZB9WCKuAKtjjp7FEGojHM