Kiemelkedően jó a közbiztonság Keszthelyen

2018. augusztus 23. (csütörtök)

Nem történt bűncselekmény a Bűnmegelőzési Iroda nyitva tartásának idején a keszthelyi Városi Strandon. A rendőrség közreműködésével és az önkormányzat fenntartásában működő iroda önkéntesei hét héten át járták a strandot és a várost, emellett bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó szórólapokat osztogattak és turisztikai információval is szolgáltak a turistáknak.
28 diák teljesített szolgálatot idén az Energia téren. A Bűnmegelőzési Irodában 15. éve segítik a rendőrség munkáját az önkéntesek, akik a nyári szezonban a városban és a Balaton-parton dolgoztak a közbiztonság erősítéséért. A diákok többsége az Asbóth iskola rendészeti szakának tanulója.

„Az Asbóth Sándorban rendész tagozatra járok, és lehetőség adódott, hogy itt egy ilyen programban részt vegyek. Betekintést nyújtott a rendőrségnek ezen részére, így a vagyonbiztonságnál, és gondoltam, hogy egy jó lehetőség lesz.” – mondta az egyik önkéntes, Bombai Gergő.

Az iroda augusztus 21-én bezárta a kapuit, ebből az alkalomból Keszthely rendőrkapitánya, Dr. Horváth István köszönte meg az önkéntesek munkáját. Kiemelte, az irodának köszönhetően az utóbbi években egyre jobb a közbiztonság a városban.

„Érezhetően ahol – és itt Keszthelyen már nagyon régóta működik – ahol működik bűnmegelőzési iroda, ott kimondottan jó. Olyan számadatokról beszélhetünk, hogy nincsenek számadatok. Kezdtünk néhány strandi lopással a szezon elején, de az az iroda működésén kívül volt, és azt bűnügyi, nyomozói eszközökkel rendeztük, tehát elfogtuk az elkövetőket. Egy nagyon nyugalmas szezont zártunk Keszthely tekintetében.” – tájékoztatott a keszthelyi rendőrkapitány.

A záró rendezvényen Dr. Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte, az oktatás szempontjából is fontos, hogy a diákoknak gyakorlatban is van lehetőségük kamatoztatni az elméleti tudásukat. Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere hozzátette, a fiatalok is sokat tettek Keszthely hírnevének öregbítéséért, éppen ezért az önkormányzat számára is kiemelten fontos az iroda fenntartása.

„Nagyon sokban hozzájárul ahhoz, hogy büszkén mondhassuk el azt a szezoni évértékelőkor, hogy Keszthely a Balaton-parti települések között az egyik legbiztonságosabb város. Ez a Bűnmegelőzési Irodának a működtetése fontos számunkra a következő évben, években is.” – tette hozzá Keszthely polgármestere.

A fiatalok munkáját a szóbeli köszönet mellett egy-egy tábla csokival is elismerték. A város elöljárói elmondták, jövőre is várnak vissza mindenkit a Bűnmegelőzési Irodába.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9029/kiemelkedoen-jo-a-kozbiztonsag-keszthelyen/