Kiemelkedően jó a közbiztonság Keszthelyen

2019. augusztus 23. (péntek)

Nem történt kirívó bűncselekmény idén Keszthelyen a Bűnmegelőzési Iroda nyitva tartása alatt. A 2004 óta működő intézményben ez úttal is diákok teljesítettek szolgálatot, aki járőröztek, szórólapokat osztogattak és akár elsősegélyt is nyújtottak. Az iroda idénre bezárt, de jövőre is várják mindazokat, akik szeretnének hozzájárulni Keszthely biztonságának fenntartásához.
Hét héten át teljesítettek szolgálatot a diákok a keszthelyi Bűnmegelőzési Irodában. Az intézményt az önkormányzat saját forrásból működteti a rendőrség szakmai segítségével. Az Energia téren található irodában a diákok teljesíthették a kötelező közösségi szolgálatot, de a rendészetire járó tanulók a szakmai gyakorlatukat is abszolválhatták. Az önkéntességnek számos előnye van a fiatalok szerint.

„Nagyon sokat tanulunk is, illetve találkozunk emberekkel. Egymás között is jó kapcsolatok alakulnak ki, illetve megtanuljuk a felelősségvállalást és erre tanítunk másokat is, például a turistákat.” – mondta az egyik önkéntes, Almássy Zsófia.

A Bűnmegelőzési Iroda az előző évekhez hasonlóan idén is augusztus 21-én zárta kapuit. A szezon végén a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, az idén rendkívül nyugodt nyár volt Keszthelyen, kirívó bűncselekményt nem regisztrált a rendőrség. Dr. Horváth István kiemelte, az elmúlt években folyamatosan csökken a bűncselekmények száma a térségben.

„Egy 6-8 éve jelentősen csökkenek a bűncselekmények számai, az erőszakosságuk is – ez a mi térségünkre jellemző egyébként. Valószínű, hogy ez a gazdasági folyamatokkal van összefüggésben, azzal, hogy sok ember külföldre távozott. Tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy olyan áldásos időszakban vagyunk, amelynek a jótéteményeit érdemes lesz megóvni. Gondolok itt arra, hogy ezen az alapon, hogy jól állunk közbiztonságilag, további technológiai fejlesztéseket lehet csinálni.” – emelte ki a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője.

A Bűnmegelőzési Iroda is jelentősen hozzájárul a közbiztonság fenntartásához, az itt dolgozók rendszeresen figyelnek többek között a lehúzott ablakkal, őrizetlenül hagyott gépjárművekre. Emellett a strandon, és a város számos pontján teljesítenek járőrszolgálatot, de elsősegélyt is nyújtanak, ha arra van szükség. Az iroda munkatársai jövőre is várják mindazokat, akik szívesen segítik Keszthely biztonságának fenntartását.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6337-kiemelkedoen-jo-a-kozbiztonsag-keszthelyen?fbclid=IwAR2wLih1_TZc_gIfVi_lPGODNTSHjF0NI1aK0lszBsaNMuXx6giK_iP5cDQ