Kihelyezett kistérségi ülés

2015. február 14. (szombat)

Soros ülését tartotta meg február 12-én a Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás. Néhány év kihagyás után ismét kihelyezett üléseket fognak tartani a jövőben a társulás településein, az elsőre Gyenesdiáson került sor. Hét fő napirendi pontot tárgyaltak, többek között elfogadták az idei évi költségvetést.

Elsőként a társulásban résztvevő és a csatlakozott önkormányzatok 2015. évi belső ellenőrzési munkaterveiről, majd a tavalyi évben biztosított szociális és gyermekjóléti támogatások felhasználásáról és elszámolásáról hallgattak meg tájékoztatást a társulás tagjai. Megállapították az idei tagdíjakat, majd elfogadták a költségvetést.

Ruzsics Ferenc elnök reményét fejezte ki, hogy nem lesz szükség külön tagdíjak megállapítására, az idei költségvetés enélkül is egyensúlyban marad. Elmondta még, hogy a Valcum Kft. üzleti tervéről is tárgyaltak, ám ennek elfogadását májusra napolták el. A kihelyezett ülések folyamatosan változó helyszínen lesznek, így ezt a napirendet az éppen soros településen tárgyalják majd meg.

Gál Lajos gyenesdiási polgármester, a társulás alelnöke az ülés során tartott tájékoztatót energia-korszerűsítés témában. Véleménye szerint a kihelyezett ülések erőteljesebben rávilágíthatnak az ezeknek éppen helyet adó település problémáira. Ezt most Gyenesdiás használta ki.

A bemutatkozások során felvetett javaslatok akár a következő hét éves Európai Uniós ciklus jobb kihasználására is szolgálhatnak, közös erővel. A folytatásban a Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetői beosztására írtak ki pályázatot az ülésen, valamint jóváhagyták a társulás szervezeti és működési szabályzatát is.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)