Kimagasló sikert aratott a Gasztro Sokkk

2018. augusztus 14. (kedd)

Helyi alapanyagokat is tartalmazó gasztronómiai különlegességeket kínáltak

Nagy népszerűségnek örvendett az első Gasztro Sokkk Keszthelyen. A Fő téren hat helyi és környékbeli étterem valamint termelő kínálta a finomságokat, de kézműves söröket és borkülönlegességeket is lehetett kóstolni. A színpadon a Happy Dixieland Band és Gájer Bálint gondoskodott a jó hangulatról.

Szaftos tarja, sajt és zöldségek kerültek a ropogós bagettbe az egyik standnál. A kitelepülők nem a megszokott étkeket, hanem helyi alapanyagokat is tartalmazó gasztronómiai különlegességeket kínáltak a vendégeknek. Így például, báránykolbászt, paellát, és szardíniás bagelt is lehetett kóstolni. A napvitorla alatt felállított asztalok mellett hazai és külföldi turisták valamint helybéliek is megkóstolták a finomságokat.

„Sört, fröccsöt, halat, csipegettünk sajtot, tehát mindent, amit a kereteken belül lehet, és az idő engedi. Úgyhogy nagyon-nagyon jól érezzük magunkat, és köszönjük, hogy ez itt van, és reméljük, hogy ez egy hagyományteremtés lesz.” – mondta az egyik vendég, Kőrös Renáta.

Az első Gasztro Sokkk célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a helyi termelőknek. A finom ételek mellett kézműves söröket, habzóbort és más borkülönlegességeket is kínáltak a vendégeknek. A fesztivál már az első alkalommal nagy sikert aratott, mindenhol hatalmas sorok kígyóztak. A rendezvényen nem csak a vendégek, hanem a kitelepülők is jól érezték magukat.

„Nagyon jó volt, köszönjük a meghívást a város felől. Nagyon jó hangulat volt, tegnap szerencsére az időjárásunk is jó volt. Nagyon élveztük, egyszerűen jó. Jó volt a hangulat, jó mindenki, jó a kitelepülőknek.” – tájékoztatott Horváth Péter, a cserszegtomaji Manna Major tulajdonosa.

A Gasztro Sokk elsősorban a helyi gasztronómiai különlegességeket vonultatta fel, a szervezők azonban a jó hangulatról is gondoskodtak. A színpadon fellépett Gájer Bálint, aki a swing mellett latinos dallamokkal és popzenével is megörvendeztette a közönséget. Az énekest nagyon várta a keszthelyiek, hiszen ritkán lép fel a városban.

„Mostanában nem voltam Keszthelyen, illetve talán egy vendéglátó helyen voltam itt valamikor télen, oda visszatérő vendég vagyok. Illetve azt hiszem, hogy talán tavaly is játszottunk egy hatvan percet ott ha minden igaz, akkor a nagyzenekarral. Én azt gondolom, hogy vidéken nagyon nagy szeretettel várják a különböző produkciókat, ugye túl sokat mi sem voltunk ezen a környéken. Én azt gondolom, hogy pont ilyen jellegű, ilyen gasztro fesztiválra kimondottan passzol majd a mi műsorunk.” – emelte ki a Fonogram-díjas énekes.

A szervezők bevallása szerint nagyon jól sikerült az első keszthelyi Gasztro Sokkk. Bár a rendezvény kitalálása során is reménykedtek abban, hogy sokakat érdekel a program, ekkora népszerűségre nem számítottak. A fesztiválnak mindenképpen lesz folytatás a jövőben, amelyet már a kitelepülők visszajelzései alapján szerveznek meg.

„Úgy gondoljuk, hogy folytatásra érdemes a fesztivál, de azért azokat a tanulságokat, amik egy első rendezvénynél leszűrődnek, azt majd azért összegezni kell, át kell gondolni. Beszélhetek itt a helyhasználatról, a helykihasználásról, mert a tegnap estén abszolút úgy tűnt a dolog, hogy kicsit szűkösen vagyunk itt. Illetve akár a színpadi programok tekintetében, akár a rendezvény pontos időpontja vagy éppen az időtartama kapcsán is számtalan olyan tanulság van, amikor az ide érkező több mint hat kitelepülővel, pontosabban a hat gasztrós kitelepülővel, a négy italos kitelepülővel és a Cekker Közösség tagjaival majd leülünk, és végiggondoljuk, hogy hogyan tovább.” – tette hozzá Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

A rendezvény két napja alatt több száz vendég népesítette be a Fő teret. A fesztivál résztvevői jó hangulatban és jó időben kóstolgathatták a kitelepülők által frissen készített ételeket.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9006/kimagaslo-sikert-aratott-a-gasztro-sokkk/