Kinyitott a kisposta

2023. január 4. (szerda)
KesztHelyi identitás

Újranyitott a Fodor utcai kisposta. A hivatal nagyon fontos a környékbeli lakosoknak, így az önkormányzat is kiemelt feladatként kezelte, hogy az egység üzemeltetéséhez hozzájáruljon. A Magyar Posta az energiaválságra hivatkozva döntött úgy, hogy 366 helyen zárja be a kirendeltségeit.

Nagy a forgalma a Fodor utcai kispostának. Folyamatosan érkeznek azok, akik ügyeiket szeretnék elintézni. A lakosok pozitívan nyilatkoznak az újranyitásról, hiszen többeknek okozna problémát, ha a Kossuth utcáig kellene elgyalogolniuk. Az önkormányzat sikeresen állapodott meg a Magyar Postával, hogy hozzájárulnak az egység üzemeltetéséhez. Több mint 20 és fél millió forintba kerül ez évente. Erről meghozták a testületi döntést is. Egyelőre másfél évig kell az önkormányzatnak állnia az üzemeltetést, azonban a Magyar Posta bármikor felülvizsgálhatja ennek szükségességét.

„El kellett ezt érni, hiszen nem engedélyezték a posta újranyitását. Ezt különböző uniós szabályokra, amit nem akarok részletezni, hogy milyen gazdasági okokra hivatkozva teszik meg, de én azt gondolom, hogy itt mindenképpen indokolt egy posta fenntartása. Ezt hosszú távon szeretnénk elérni. Hogyha az energiaárak nem lesznek ilyen magasak, akkor azért jobb helyzetben leszünk nagyon remélem, mert tulajdonképpen már ebben az évben is felülvizsgálhatják ezeket az álláspontokat. Hiszen, ha tartósan alacsony lesz az energia, akkor a Magyar Postának is több pénze marad.” – mondta el Manninger Jenő polgármester.

A polgármester elmondta, egy hivatal újranyitását engedélyezte a Magyar Posta, így a Csapás úti létesítmény nem üzemelhet továbbra sem. A minisztérium vezetésétől egy olyan javaslatot kaptak, hogy egy másik üzletben folytassanak postatevékenységet is. Az erre vonatkozó feltételeket azonban még nem kapták meg. Az önkormányzat keresi a lehetőségeket, hogy minél előbb megoldják ezt a problémát is.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9927-kinyitott-a-kisposta

Képek