Kiosztották a sportolói kitüntetéseket Keszthelyen

2021. június 8. (kedd)

A járvány miatt idén elmaradt Keszthelyen a sportgála is, így a sportolói kitüntetéseket is a Város Napján adták át. Az elismeréseket Nagy Bálint polgármestertől és Csótár Andrástól, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnökétől vehették át a díjazottak.

Keszthely Város legjobb edzője a Georgikon DSE-ét erősítő Kiss György, míg legjobb utánpótlás edzője Csala Tamás lett. A Kiscápák trénerének díját Bartos Ildikó vette át.

A Keszthely Város legjobb testnevelő tanára elismerést Porkoláb Dezsőnek ítélték oda.

Keszthely Város legjobb felnőtt férfi sportolója címet kapott Csahóczi Csanád, a KVDSE atlétája, a legjobb felnőtt női sportoló kitüntetést pedig Major Veronika olimpiai kvótás sportlövő vehette át.

Keszthely Város legjobb ifjúsági fiú sportolója címet adományoztak a duatlon és triatlon sportágakban jeleskedő Kőszegi Kornél részére, a legjobb ifjúsági leány sportoló cím birtokosa pedig Hetyei Nóra úszó lett, díját Bartos Ildikó vette át.

Jó tanuló jó sportoló címet kapott Merekva Bence az országos kung fu versenyeken elért eredményeiért. Ugyanezt a díjat posztumusz adományozta az önkormányzat a tragikus körülmények között elhunyt vajdás gimnazista, Salamon Zsigmond részére is, az elismerést édesanyja vette át.

Keszthely Város legjobb csapata a Georgikon Diáksport Egyesület U12-es kézilabda csapata lett, akiknek a Zala Megyei Kézilabda Szövetség képviseletében Varga Sándor a helyszínen adta át kiemelkedő teljesítményükért az érmeket. Elhangzott, nagy büszkeség, hogy a csapatból ketten is meghívást kaptak az utánpótlás válogatottba.

Keszthely Város legjobb szenior sportolója címet pedig Eke László senior teniszezőnek ítélték oda.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8110-kiosztottak-a-sportoloi-kitunteteseket-keszthelyen