Kistérségi képzőművészeti pályázat

2010. január 11. (hétfő)

2009 nyarán a Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás az Oktatási Minisztériumnál három sikeres projekttel szerepelt. Ezek egyike a Jeles Napok a Zalai Dombhátakon című rendezvénysorozat, melynek keretein belül a térség 16 településén hagyományőrző rendezvényeket támogat.

Az eddigiek során volt már Bókaházán falukemence avatás, Gétyén elszármazottak találkozója, Balatongyörökön Szent Mihály-napi búcsú, Vonyarcvashegyen, Keszthelyen és Zalaszántón szüreti témájú rendezvény, Várvölgyön, Zalaváron, Esztergályhorvátiban, Karmacson, Szentgyörgyváron, Vindornyafokon, Vindornyalakon, Válluson Idősek Napja, adventi találkozó, karácsonyi ünnepség, Keszthelyen Betlehemes találkozó. A települések megismerhették egymás szereplőit, tevékenységét, szorosabbá téve a térségi együttműködést.

A programsorozat nem csak a fellépéseket segíti, hanem képzőművészeti pályázatot is hirdet.

A pályázat témája: Keszthely és kistérsége szépségei. A természeti és épített környezet ábrázolása mellett megjeleníthetők személyek, életképek, hagyományok is.

Pályázhatnak a kistérség területén állandó lakóhellyel rendelkezők, illetve az e településeken székhellyel rendelkező alkotó egyesületek tagjai.

Technika: szabadon választható.
A képek leghosszabb mérete legfeljebb 80 cm lehet, szobrok esetében 60 cm.
Minden pályázónak 2 alkotással kell neveznie a pályázatra.

Beadási határidő: 2010. február 23.

Eredményhirdetés és kiállítás-megnyitó: 2010. március 19. péntek 17.00 óra
Művelődési Ház és Könyvtár, Vonyarcvashegy Fő út 64.

A kiállítás anyaga 2010. március, április és május hónapjában négy kistérségi helyszínen kerül bemutatásra Vonyarcvashegy, Esztergályhorváti, Keszthely, Balatongyörök településeken.