Kiváló volt a szezon a strandokon

2018. szeptember 3. (hétfő)

Az eddigi statisztikák szerint átlagos volt az idei nyár

A rossz kezdet ellenére kiváló strandi szezont tudhat maga mögött Keszthely. A szakemberek szerint az elmúlt időszak fejlesztései, a város jó híre kompenzálta az időjárás okozta kiesést. Ma még kellemes, nyárias idő volt; így annak ellenére sokan érkeztek a partra, hogy már a nyár végét mutatja a naptár.
Úgy tűnik, mintha a nyár elején kiesett meleg napokat most pótolná az időjárás. A Városi Strandon önfeledten napozókat, a vízben fürdőzőket lehet látni augusztus utolsó napjaiban. Családok, baráti társaságok is egyaránt kihasználják az időt.

„Itt a nyár vége, itt a jó idő, lejöttünk egyet a haverokkal itt a strandon. Az időjárás ahogy engedi, mert általában áprilistól októberig itt vagyunk a barátokkal, családdal. Szerencsére jók az adottságai a strandnak: hátul van egy kis sportélet, mindig rendezünk röplabdát, összeszedjük a fiatalokat egy kicsit, hogy mozogjunk is. Ne csak a büfékben vagy az árnyékban legyünk, úgyhogy mi nagyon szeretünk itt lenni. Mi tősgyökeres keszthelyiek vagyunk és mindenkit csak buzdítani tudunk, hogy látogasson el hozzánk a városi strandra” – nyilatkozta Gönye Ferenc, az egyik baráti társaság tagja.

Az eddigi statisztikák szerint átlagos volt az idei nyár. Az elmúlt évek szezonjai is különböztek egymástól, így nehéz objektív összehasonlítást tenni. Idén a kezdet volt nehéz: július tizedike után, a szabadságolási főidőszakban volt esősebb időjárás.

Csendes Antal, a VÜZ Nonprofit Kft. fürdőüzemeltetési részlegvezetője így látja: „A szezon július huszonegyedike után indult meg ténylegesen. Augusztusban minden hétvégén volt egy-egy nap, amikor teltházat sikerült csinálnunk a strandokon. Augusztus 3-ai napon rekord született a Helikon Strand tekintetében: az eddigi átlagos látogatószám duplája látogatta meg a strandot. Örülünk neki, hogy a Helikon Strandon a látogatószám megnövekedett. Bízunk benne, hogy ez tendencia is marad. A befektetett fejlesztések úgy látszik, meghozták az eredményeket.”

A Városi Strandon ősszel további beruházások kezdődnek majd. A fürdési szezon engedélyt szeptember tizedikéig kapta meg a strand, eddig tarthatnak nyitva a pénztárak. Amennyiben az időjárás engedi, ezt az érdeklődés függvényében igyekszenek is kihasználni.

„Sajnos hétvégére ismételten elromlik. Egy klasszikus utószezon van, főleg külföldiek. Németországban a gyermekeknek még nem kell iskolába menni, itt mi már el fogjuk a jövő héten kezdeni az iskolát. Így nyit a tanuszoda is, az is fel van készítve. Bízom benne, hogy még a héten kitartunk. Hétvégére rossz idő jön, de utána ismételten 30 fokokat ír. Lengyelek, németek esetleg jönnek még, a nyugdíjasok is látogatják a strandot” – tette hozzá a fürdőüzemeltetési részlegvezető.

Szeptember tizedikéig még biztosan lehet majd fürdeni a strandokon. Azt követően októberig szabadstrand lesz és már megjelenhetnek a horgászok is. Ezzel együtt megkezdődnek a füvesítési, faültetési és fakivágási munkák is.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/9053/kivalo-volt-a-szezon-a-strandokon/