Komolyzenei hangversenyek Keszthelyen

2015. november 8. (vasárnap)

A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. a 2015/16-os színházi évadban is közönségcsalogató válogatással várja a közönséget tizennyolc városban. A bérleti évad hangversenyeiről tartottak tájékoztatót a Balaton Színházban.

A keszthelyi Festetics György Zeneiskola növendékének és tanárának gyönyörű játékával vette kezdetét az ország egész területére komolyzenei koncerteket szervező Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. sajtótájékoztatója, ahol Nagy Bálint, a város alpolgármestere köszönte meg a szervezőknek azt, hogy színesítik a kulturális kínálatot Keszthely városában.

Az évad négy koncertjének helyet adó Balaton Színház igazgatója, Csengei Ágota a Filharmóniával való jó kapcsolatot emelte ki gondolataiban.

A kft. ugyvezető igazgatója, Szamosi Szabolcs ismertette a koncerteket, s elmondta továbbá, hogy 121 hangversenyt hallhat a közönség hazánkban szervezésükben. A keszthelyi bérletsorozat november 9-én a Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertjével kezdődik, majd decemberben Sebestyén Márta ad felejthetetlen koncertet.

A nagy közönségsikerrel fellépő Virtuózok, az ifjú tehetségek lépnek fel január 20-án a Balaton Színházban. A bérlet záró előadása március 31., amikor három zeneóriás, Haydn, Mozart és Beethoven művei csendülnek fel a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar előadásában. Az Európa-szerte ismert, világhírű karmesterekkel dolgozó Savaria Szimfonikus Zenekart a zongoraművész, csellóművész és karmester Alexander Rudin Gnessin vezényli.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)