Koncertek és kitelepülők a Város Napján

2024. június 3. (hétfő)

Koncertek és kitelepülők is várták az érdeklődőket Keszthely Város Napján. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, játszósarok és Bíró Eszter interaktív koncertje várta őket szombaton. Este Kozma Orsi és a Compact Disco lépett fel a Fő téren felállított színpadon.

A Jazz+Az és a Cotton Club Singers énekesnője, Kozma Orsi szórakoztatta a közönséget. A repertoáron a jól ismert slágerek mellett saját szerzemények is szerepeltek. A színpad előtt egy maroknyi közönség hallgatta az előadót, de sokan boroztak, vacsoráztak a kitelepülőknél. A többség társasággal érkezett, sokan barátaikkal vettek részt a város napi programokon.

„Szeretnénk itt maradni az egész este folyamán. Nagyon szeretjük Kozma Orsit, nagyon jó hangja van. Úgy tudom, hogy utána közvetlenül jön a Compact Disco, és arra nagyon izgulunk, mert nagyon szeretjük ezt a zenekart. Hogyha jól tudom utána disco lesz. A disco nem annyira a mi műfajunk, de reméljük, hogy nem esik az eső, és akkor maradhatunk egész este alatt.” – mondta egy érdeklődő, Ruzsics Ildikó.

A szervezők a gyerekekre is gondoltak. A Vajda János Gimnázium oldalánál kapott helyet a népi játszóház, amelyet nem csak a kicsik, hanem a felnőttek is élveztek. A régi játékokon egyensúlyukat és ügyességüket is próbára tehették az érdeklődők. A Város Napjáról a gasztronómiai kínálat sem hiányzott, és természetesen helyi borokat is lehetett kóstolni. Nem csak a keszthelyiek, hanem a településen és a környéken pihenők is ellátogattak az eseményre.

„Mi Budapestről jöttünk, de rendszeresen járunk ide. Általában havonta egyszer Hévízre tulajdonképpen, úgyhogy valahogy a második otthonunk is Hévíz és Keszthely is.” – tette hozzá egy másik érdeklődő, Becze Éva.

A bizonytalan időjárás ellenére többen ellátogattak a keszthelyi Fő térre, hogy részt vegyenek a különböző programokon. Vasárnap a helyi fellépőké volt a főszerep a színpadon.

Regman Karola – Keszthelyi TV

Képek