Konyhabútort ajándékoztak az Idősek Otthonába

2019. február 20. (szerda)

Nagy értékű konyhabútort ajándékoztak a keszthelyi Idősek Otthonának. Az Egyesített Szociális Intézmény nagy örömmel fogadta a felajánlást. Szabó Tibor keszthelyi vállalkozó további jótékony akciókat is tervez. A lakók és az Idősek Klubjának tagjai használhatják a tegnap átadott konyhát. Az intézményben közösségi tér kialakítása is folyamatban van.
Fűszerpolcok, teljes kihúzású, csillapított csukódású fiókok, esztétikus és erős elszívó, palacktartó – Szabó Tibor mutatja az adományozott bútort. Az idősotthon lakói egy süteményezés alkalmával tekinthették meg a konyhabútort.

„Nagyon impozáns, nagyon jó lesz itt benn főzőcskézni, meg itt a közösséggel együtt lenni” – vélekdett Cséplő Pál, az otthon lakója.

A konyhabútor kiállítási darab volt, a keszthelyi vállalkozó a cserére szánt bútort jótékony módon kívánta hasznosítani. Szabó Imre elmondta, hogy egy alapítványon keresztül jutott el az Egyesített Szociális Intézményhez. Az adományozó az átadón újabb felajánlást tett: „Amennyiben persze cégem ereje bírja én szeretném, hogy minden év karácsonyára egy arra rászoruló családot megajándékozzunk egy új konyhabútorral.”

A család kiválasztásában az ezzel foglalkozó intézmények, civilek és lakosok segítségét kéri Szabó Imre. Az eseményen jelen volt a Város Idősügyi Tanácsának elnöke. Nagy Bálint köszönetét fejezte ki az adományozónak. Hangsúlyozta, hogy ez a fejlesztés szebbé teszi az itt lakók és ide betérők hétköznapjait.

„A konyha a családi életben is a legfontosabb élettere egy családnak. Úgy van az akkor is, ha kis családról van szó, vagy akkor is ha olyan nagy családról, mint amilyen itt az Idősek Otthonában is van, úgyhogy azt gondolom, hogy egy fontos, egy jó és nagyon örvendetes beruházás történt” – mondta televíziónknak Nagy Bálint.

Az új konyha és a szomszédságában található tálalót most alakították ki az intézményben. Az egykori irodák helyén az Idősek Klubjának tagjai használhatják ki az új helyiséget. A nagyjából 40-45 főt számláló klub fele itt lakó, a többiek külsősök. Az intézményben azt tapasztalták, hogy igény van egy ilyen konyhára.

Királyné Domaházi Csilla, intézményvezető: „Hogyha egyedül van otthon az ember, akkor nem szívesen lát ilyen dolognak neki, de közösségben, közösen étkezni, közösen elkészíteni egy ételt az külön öröm és külön mulatság. Mi nagyon örülünk, hogy ez a konyha és étkező kialakításra került. Illetve nyitottunk egy olyan kiszolgáló helyiséget, ahol a szociális étkezőket fogjuk ezentúl az ebéddel kiszolgálni, ami egyrészt megkönnyíti a mi munkánkat és az ő részükre is egyszerűbbé teszi a mindennapi étkezés igénybevételét.”

Az intézményben folyamatban van egy újabb helyiség kialakítása. Két iroda egybenyitásával egy közösségi teret alakítanak ki. A lakók és az Idősek Klubjának tagjai mellett ide még a hozzátartozókat is meg tudják hívni.Az Idősek Otthona szívesen venne felajánlást, egy nagyképernyős televízióval szeretnék felszerelni az új közösségi szobát.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5775-konyhabutort-ajandekoztak-az-idosek-otthonaba?fbclid=IwAR2J0bXzPG08eQsu2r9Iw2R5N4K22ltHiMGmRTpDitB3acyJn5YpXNi4hkQ