Könyvadományokat várnak

2018. december 1. (szombat)

A Jobbik helyi alapszervezete és ifjúsági tagozata valamint a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület kárpátaljai rászoruló családoknak,intézményeknek segít könyv gyűjtéssel. A héten induló karácsonyi „ Ajándékozz egy könyvet s ezzel csalj egy mosolyt egy gyermek arcára,akcióról az egyesület elnöke és a Jobbik Keszthelyi Szervezete tartott közös sajtótájékoztatót.
A sajtótájékoztatón Herold János, a Jobbik keszthelyi szervezetéánek képviseletében elmondta, hogy azért támogatják a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület gyűjtését, mert a Jobbik az elmúlt években is számos jótékonysági akciót kezdeményezett. Az advent első vasárnapján induló jótékonysági akcióról Weller-Jakus Tamás beszélt.

„Ez a gyűjtési akciónk az Advent kezdetétől egészen a végéig zajlik és itt Keszthelyen is ill. Keszthely környékén több gyűjtőponton várjuk az adományokat, amely elsősorban alsós gyermekeknek magyar nyelvű tankönyvek. Szeretnénk minél többet összegyűjteni,de természetesen nagyon örülünk mesés könyveknek ill szép irodalomnak is. Az a lényeg,hogy magyar nyelvű könyvekről legyen szó mert ez Kárpátalján egy óriási kincs.”-mondta Dr.Weller-Jakus Tamás, a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület elnöke.

Advent első vasárnapján Keszthelyen már várják a kihelyezett gyűjtőládákba az otthon már szükségtelenné vált könyveket, tankönyveket. Az adományokat az egyesület a Kárpátaljai Magyarok Szövetségével együtt működve januárban szállítja el a családoknak,intézményeknek.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/9283/konyvadomanyokat-varnak/?fbclid=IwAR068EbBazhkBl0HvqdPh7con5ZAA26rZ8C0RR46eo_DT4A5bnR6yxHCx3Y