Könyves Vasárnap – Keszthelyen is

2011. október 3. (hétfő)

Országos rendezvénysorozathoz csatlakozva Keszthelyen is a könyveké lesz a főszerep október 9-én.

Pappné Beke Judit, a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár vezetője ajánlja figyelmünkbe a Könyves Vasárnap elnevezésű programot.

-Milyen programokkal készülnek a vasárnapi rendezvényre?

-Az Országos Könyvtári Napok utolsó napján 2011. október 9-én rendezzük meg a Könyves Vasárnapot. A programsorozat 3-9-ig tart, amely keretein belül számos előadás lesz nem csupán Keszthelyen, hanem vidéken is. Ezzel is próbáljuk becsalogatni az olvasóinkat és leendő olvasóinkat a könyvtárba.
Vasárnap 10 órától várjuk az érdeklődőket, számos színes programmal készültünk nekik. Nyitva lesz a könyvtár udvara és a Zeppelin teret is benépesítik az énekesek, néptáncosok, zenészek, kézműves foglalkozások és civil szervezetek. A fesztiválon bemutatkozik a 3 kistérség: Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás, ZalA-KAR Térségi Innovációs Társulás és a Pacsa és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás települései. Egy igazi vásári forgatag lesz a könyvtárnál. A Zöldmező Utcai Általános Iskola tanulói saját maguk által készített tárgyaikat árulják majd. Továbbá lesz ökológiai lábnyom-mérés a Nők a Balatonért Egyesület jóvoltából, kozmetikai tanácsadás, arcfestés és a gyerekkönyvtárunk is kitelepül különböző technikai játékokkal. A Magyar Vöröskereszt pedig 10-13 óráig véradást tart. Idén a Live June együttes koncertjével zárul a program, amely 15 órakor kezdődik.

-Milyen kedvezményeket nyújt a könyvtár ezen a napon?

-Ingyenesen lehet beiratkozni és elengedjük a késedelmi díjakat is. Az internetet is díjmentesen használhatják az odalátogatók. Bemutatkozik a Balatoni Múzeum Könyvtára, a Helikon Kastélymúzeum Könyvtára és a Pannon Egyetem GMK Könyvtára is. A Helikon Rádió élő kívánságműsorral jelentkezik a helyszínről. Programjainkra a belépés díjtalan. Várunk mindenkit szeretettel!

(forrás: www.helikonline.hu)

A rendezvény PLAKÁTJA.

Kapcsolódó cikkek:
Könyvtár a tudásért
Veszíts el egy könyvet
Fejlesztések, új szolgáltatások a keszthelyi könyvtárban
Nyit a strandkönyvtár