Körforgalom épül a Kossuth utcán

2010. május 26. (szerda)

A Kossuth, Deák és Szent Miklós utcák találkozásában pályázati segítséggel hamarosan körforgalom épül. A projekt támogatási szerződését május 25-én írta alá Ruzsics Ferenc keszthelyi polgármester és Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője.

Keszthely városa a Nyugat-Dunántúli Operatív Program pályázatán csaknem 58,6 millió forint támogatást nyert a csomópont átépítésére, körforgalom kialakítására a területen, mely a közlekedési koncepcióval összhangban a városközpont tehermentesítését szolgálja. A Fő tér és a belváros forgalomcsillapítása, a jelenlegi sétálóövezet kiterjesztése fontos része a városrehabilitációs terveknek, a közlekedési változtatások bevezetéséhez pedig elengedhetetlenül szükséges a kereszteződés átalakítása. Az önkormányzat 25 százaléknyi, 19,5 millió forint önrészt vállal a beruházásban. A körforgalom építésével együtt új, térkő burkolatú járdák készülnek, kertészeti munkák egészítik ki a beruházást és a közvilágítás rekonstrukciója is megtörténik.
A kivitelezőt közbeszerzés keretében választja majd ki az önkormányzat, a munkálatok várhatóan idén ősszel megkezdődnek.

(fotó: Monitor www.monitormagazin.hu)