Kormányzati támogatásból fejlesztették a Vajda gimnáziumot

2022. április 1. (péntek)

Mintegy 100 millió forintból fejlesztették a Vajda János Gimnáziumot. Még tavaly kapott egyedi kormányzati támogatást az intézmény. Kicserélték a nyílászárókat, energetikailag korszerűsödött az épület és az udvart is fejlesztették.

Korszerű, az épület jellegének megfelelő ablakokat nyithatnak már ki a diákok a gimnáziumban. A nyílászárók megfelelnek a műemléki előírásoknak. A fűtést is megújították az 1892-ben épült gimnáziumban.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő: „Ahogy igazgató úr elmondta, most már sokkal kevesebb összegből tudnak fűteni, melegebb van az épületben és nem utolsó sorban – ami egész Keszthelynek fontos – hogy sokkal szebb így. Láthatjuk, kívül-belül. Nagyon szép műemlék jellegű nyílászárók készültek.”

A gimnázium épülete hozzátartozik Keszthely arculatához. A tanulmányi mutatói országos szinten is kiemelkedőek az intézménynek. Ezért is volt fontos a felújítása.

Nagy Bálint polgármester: „A gimnáziumra nagyon ráfért már. Azért mert műemléki épületről beszélünk, ezért nagyon sok pályázati forrásba a megtérülési mutatók miatt nem lehetett beletenni egyszerűen és nagyon örülünk annak, hogy az elmúlt hónapokban Manninger képviselő úrral sikerült elérni azt, hogy egy egyedi támogatást kapjon a gimnázium.”

A sportpálya és a belső udvar burkolata is megújult. A diákok modern, rugalmas felületen tornázhatnak. 96.5 millió forint kormányzati támogatásból valósultak meg a fejlesztések.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9003-kormanyzati-tamogatasbol-fejlesztettek-a-vajda-gimnaziumot