Korszerű orvosi műszerek a Városi Kórháznak

2011. október 12. (szerda)

Egy pályázat segítségével csaknem ötvenmillió forint értékben vásárol Keszthely városa korszerű aneszteziológiai, intenzív terápiás és sürgősségi eszközöket a kórháznak.

Márciusban pályázott a keszthelyi önkormányzat a Belügyminisztérium céltámogatási kiírására, melyen a majd 50 millió forintos beruházáshoz több mint 37 millió forintot nyert. A támogatási szerződés augusztusi aláírását követően közbeszerzési felhívást tett közzé a város. A megadott határidőre egy pályázat érkezett be, melyet a kórház Orvosi Gép-műszer Bizottsága értékelt: megállapították, hogy az ajánlat mind a pályázatban kiírt, mind a szakma által elvárt feltételrendszernek megfelel. Ennek alapján szeptemberi ülésén a keszthelyi képviselőtestület nyertes ajánlattevőnek hirdette ki a MEDIPLAN Kórháztervező és Egészségügyi Fővállalkozó Kft-t. A cég ügyvezetőjével, Pólya Endrével október 12-én írta alá a szállítási szerződést Ruzsics Ferenc polgármester.

Ennek eredményeképpen a Városi Kórház egy endoszkóppal, két betegmegfigyelő és ellenőrző rendszerrel, egy altató- és egy lélegeztetőgéppel, négy speciális ággyal és két volumetriás adagolóval gazdagodik; az új eszközökkel az ellátás minősége jelentősen javul majd az intézményben.

Keszthely városa a több mint 12 millió forintos önrész előteremtéséhez kérte a kórház ellátási körzetéhez tartozó települések önkormányzatainak segítségét. A megkeresésre több pozitív visszajelzés is érkezett; egyes képviselőtestületek a beruházás támogatásáról döntöttek, ám volt olyan települési önkormányzat is, amely elzárkózott a hozzájárulástól.

Beruházási összköltség: 49.860.000 Ft
Saját forrás: 12.465.000 Ft
Összes céltámogatás: 37.395.000 Ft
Támogatás aránya: 75%

Kapcsolódó cikkek:
Megmenekült a keszthelyi városi kórház
Új részleg a keszthelyi kórházban
Megújult környezetben várják a kismamákat
Bankfiókban gyűjtött játékoknak örülhetnek a beteg gyerekek