Körültekintően a zebránál

2018. szeptember 4. (kedd)

Rendőrök és polgárőrök teljesítenek mától szolgálatot az általános iskolák környékén. Az intézményekhez közel eső, forgalmas gyalogátkelőhelyeknél biztosítják a balesetmentes közlekedést. A gyalogosokat a körültekintő közlekedésre, míg az autósokat a jelentősen megnövekvő forgalomra figyelmeztetik.
Nagy a forgalom a Sörház és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében. Reggel 8 óra előtt több mint kétszáz gyerek igyekszik az itteni iskolába. A rendőrség szerint a tanév kezdetekor még a gyerekek a nyárban élnek, így figyelmetlenek lehetnek a közlekedés során. Ezért rendőrök felügyelik a forgalmat a gyalogátkelőhelyeknél. A szülők örülnek az egyenruhások jelenlétének.

„Például a gyerekem is most megy az iskolába és biztonságosabbnak érzem, hogy ha elindul egyedül” – nyilatkozta Kámán Elvíra.

Az első tanítási naptól kezdve, szeptember végéig minden keszthelyi általános iskola közelében rendőrök, vagy polgárőrök teljesítenek majd szolgálatot. A reggeli csúcsforgalom mellett, délután is jelen lesznek az egyenruhások.

„Fokozottan figyeljük a gyalogátkelőhelyeket és az iskolák környékét a szabályok betartására tesszük a hangsúlyt. Ez szeptember végéig tart, de utána is néha-néha megjelenünk majd visszatérően az iskolák környékén, hogy mennyire sajátították el a diákok a gyalogátkelőhelyen történő áthaladás szabályait” – mondta televíziónknak Dongó Norbert, a Keszthelyi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója.

A rendőrség nem csak a gyerekek és más gyalogosok figyelmét hívja fel a szabályos közlekedésre. Fontos cél, hogy az autósok is figyeljenek arra, hogy jelentősen megnövekszik szeptembertől a forgalom az iskolák környékén.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9059/korultekintoen-a-zebranal/