Köszönet a szolgálatért

2024. január 2. (kedd)
KesztHelyi identitás

Az év utolsó napján köszöntötte a szolgálatot teljesítőket a városvezetés. A rendőrség, a tűzoltóság és a mentőállomás dolgozóinak egész éves munkáját ismerte el az önkormányzat a szilveszteri csomaggal.

Felsorakoztak a rendőrök. Szilveszterkor 22-en teljesítettek szolgálatot a Keszthelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén. Őket köszöntötte a város nevében Manninger Jenő polgármester, illetve Raffai-Réz Ildikó, Dósa Zsolt és Csótár András bizottsági elnökök. A városvezetők kiemelték, hogy a rendőrség munkájának is köszönhető, hogy Keszthely biztonságos település.

„Az év 365 napján Keszthely és a Keszthelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő még 49 településért dolgozunk és óriási megtiszteltetés számunkra az, hogy az év utolsó napján az önkormányzat és a polgármester úr gondol azokra, akik most is dolgoznak. Ez egy pozitív visszajelzés számunkra és ez a kedves gesztus pedig segíti a ma szolgálatban levő kollégákat” – nyilatkozta dr. Farsang Boglárka kapitányságvezető.

A Keszthelyi Mentőállomáson is az év minden napján készenlétben állnak a mentőtisztek, ápolók, sofőrök. A szilveszter, karácsony és húsvét is ugyanolyan nap nekik: segítenek, ha baj van.

Deák Barnabás: a mentőállomás vezetője: „Ez egy nagyon nemes gesztus polgármester úrtól, hogy karácsonykor és szilveszterkor, az év utolsó napján megtisztel bennünket és kedveskedik egy kis ajándékkal.”    

A ’B szolgálati csoport tűzoltóira esett ezúttal a szilveszteri szolgálat. A 2023-as év sok műszaki mentést hozott, kétszer annyi ilyen esethez kellett vonulni, mint tűzhöz. Egyre többet kell idős embereknél ajtót nyitni, vagy életvédelmi eseményeket levezényelni.

„Én úgy gondolom, hogy aki felszerelt tűzoltónak, ő ezzel az áldozattal számolt. Ilyenkor. karácsony, szilveszter környékén akik fiatalabbak és bulizni vágynak, azok szilveszterkor lesznek szabadnaposak,a kik családdal együtt szeretnének ünnepli, azok pedig karácsonykor. Ahogy sok más családban is, itt is előfordul hogy nem 24-én van szenteste, hanem előbb, hogy a család meghitt légköre, összeálljon” – nyilatkozta Angyal Péter, a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője.

Az elmúlt évek változó tendenciát mutatnak. Voltak eseménymentes szilveszteri szolgálatok, de akadt olyan esztendő, amikor bőven akadt dolga a lánglovagoknak.

Manninger Jenő polgármester: „Ilyenkor mindenki szeret a barátaival, szeretteivel, családjával lenni és együtt megélni azt, hogy egy új évre virradunk. Én ezúton is kívánok mindenkinek boldog új évet és köszönet még egyszer a szolgálatban lévőknek, azoknak is,a kiket nem tudtunk most köszönteni, de szolgálatban vannak, mert azért vannak még a kórházakban is, akik vigyáznak a biztonságunkra ha van olyan esemény, akkor beavatkoznak. Így lehet mindenki ebben a városban biztonságban.” 

2005 óta él a hagyomány, hogy szilveszterkor a városvezetés köszönti a szolgálatot teljesítőket.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek