Köszönjük a szolgálatot!

2015. szeptember 6. (vasárnap)

Több mint egy évtizedes hagyománya van már Keszthelyen a nyári bűnmegelőzési irodának. Az idei évben új helyszínen 28 fiatal teljesített szolgálatot a strandokon, a környező parkolókban és a belvárosban. A rendőrség és az önkormányzat hétfőn köszönte meg a diákok munkáját.

Július 7-től kezdve egészen augusztus végéiig teljesítettek szolgálatot a diákok a keszthelyi bűnmegelőzési irodában. A 28 fiatal fő feladata a tájékoztatás és az információgyűjtés volt. Idén új helyszínen, az „energia téren” működött az iroda. A város és a rendőrség is köszönetet mondott az irodában szolgálatot teljesítőknek. Ruzsics Ferenc polgármester szerint az iroda szervezése és működtetése is nagyon sikeres volt.

Horváth Júlia első alkalommal jelentkezett erre a munkára, így teljesítette a közösségi közszolgálatát. A munka során közvetlenül is sikerült megelőzni társaival egy bűncselekményt, amikor egy lehúzott ablakú autót fedeztek fel, melyben több érték is volt. A fiatalok a tulajdonos megérkezéséig őrizték a gépjárművet.

A bűnmegelőzési szolgálatot ellátók között többen az Asbóth iskola rendészeti szakán tanulnak. Ez a nyári munka jó alkalom arra, hogy megismerjék a választott szakmájukat.

Horváth István rendőrkapitány szerint a lehúzva hagyott ablakok, a le nem zárt kerékpárok, vagy a gyanús személyek jelentésében volt nagyobb feladata a fiataloknak. Munkájukat nagyon jónak értékeli a kapitány. Az iroda a rendőrség szervezésében, az önkormányzat támogatásával működött. A város másfél millió forintot biztosított a működtetésre. Az önkormányzat természetesen a következő évben is megadja az iroda működéséhez szükséges forrást.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)