Köszöntötték az ápolókat

2018. február 21. (szerda)

A Magyar Ápolók Napja alkalmából idén is köszöntötték a Keszthelyi Kórház dolgozóit február 19-én. Az ünnepség alkalmából megköszönték az ápolók fáradtságos munkáját, és felhívták a figyelmet a szakma fontosságára és nélkülözhetetlenségére. A Keszthelyi Kórház főigazgatója kiemelte, az ápolói szakma valódi hivatás.
Az országgyűlés 2014-ben nyilvánította hivatalosan február 19-ét a Magyar Ápolók Napjának. Kossuth Zsuzsanna, az első hadikórházak megszervezőjének születésnapján országszerte köszöntik a szakma képviselőit. A Keszthelyi Kórház és több egészségügyi szervezet ebből az alkalomból kitüntetéseket is átadott, így köszönve meg az ápolók áldozatos munkáját.

„Az ápolói pálya beteg embereknek a segítségét, és egyáltalán azt, hogy gyógyult emberek távoznak a kórházból, nagy örömet jelent a mindennapokban. A kitüntetés meg a munkám elismerése, amit eddig bizonyítottam. Remélem legalábbis, hogy ez így van.” – mondta az egyik díjazott, Szigetiné Hegedüs Ildikó, a Rehabilitációs Osztály ápolónője.

Az ünnepségen Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere köszönetet mondott az ápolóknak a kitartásért és a lelkesedésért, amivel nap mint nap végzik a dolgukat. Kiemelte, a betegek és a hozzátartozók is nagyon számítanak az ápolók nélkülözhetetlen munkájára. A megjelenteket köszöntötte Lukácsné Turbéki Beáta, a Keszthelyi Kórház ápolási igazgatója is, aki a szakma szépségeiről és nehézségeiről is beszámolt.

Dr. Kvarda Attila, a Keszthelyi Kórház főigazgatója kiemelte, az ápolói szakmában rendkívül fontos az empátia, a teherbírás és az elhivatottság is, ugyanakkor szükség van a mosolyra és a humorra is.

„A sok minden más mellett a humor ugyanolyan fontos, mint ahogy fontos a kommunikációs készség, fontos az érzelmi stabilitás, fontos a szellemi frissesség és naprakészség, a fittség az ápolók szempontjából. Ugyanakkor fontos a humor is, ami nem minden esetben a betegekkel való kommunikációban jelentkezik, hanem a munkatársi viszonyban, hogy azt az áldozatos munkát, amelyet az ápolók végeznek, ezt jókedvvel tegyék. Tehát valami humort is lehet belecsempészni.” – emelte ki a főigazgató.

Az ünnepség résztvevői idén a humor jegyében láthattak egy előadást a program zárásaként. A budapesti Nézőművészeti Kft. A kézmosás fontosságáról című előadását hozta el Keszthelyre, amely Semmelweis Ignác munkássága előtt is tisztelgett.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8557/koszontottek-az-apolokat/