Közel százan vettek részt a Mindenki karácsonyán

2019. december 19. (csütörtök)

Közel 100 rászorulót láttak vendégül a Mindenki karácsonyán. Az önkormányzat által szervezett rendezvényen vacsorával kedveskedtek a keszthelyi nehéz helyzetben lévő lakosoknak, akik ajándékot is kaptak az est végén.
Ünnepi díszben pompázott a Csány-Szendrey Általános Iskola aulája, ahol karácsonyi zenékkel tették hangulatosabbá az estét a szervezők. A Mindenki karácsonyát 18 évvel ezelőtt álmodták meg az általános iskola dolgozói és az önkormányzat, melyet azóta is töretlenül minden évben megrendeznek. Ezekre az eseményekre a Keszthelyen élő rászorulók kapnak meghívást a szociális szférában dolgozók felmérése alapján.

„Csodálatos dolog az, hogy a szegénységet nem hagyják el, mert ez nagy tisztelettel járul hozzánk. Én mindentől eltekintve albérletet fizetek, de nagyon szépen köszönöm a Lajosnak meg a személyzetnek. Mindenkit tisztel, becsül.” – mondta el Litvinyuk Viktor.

A nehéz helyzetben lévő lakosok sem képeznek kivételt, ők is ugyanúgy a keszthelyi közösség részét alkotják, hangsúlyozta Nagy Bálint polgármester az eseményen. Köszöntőjében elmondta, szükségesnek tartják, hogy olyanok is részesülhessenek ajándékban, akiknek egyébként nem lenne erre lehetőségük. A polgármester kiemelte, ebben az időszakban még jobban kell odafigyelni azokra, akik nélkülöznek.

A közel 100 rászorulót a képviselő-testület több tagja, valamint a szociális szféra dolgozói egy tál töltött káposztával és üdítővel látták vendégül. Rajtuk kívül is sokak számára lenne igény arra, hogy részesülhessenek ebben az ajándékban, azonban a szervezők szerint olyanok is akadnak, akik nem merik felvállalni mások előtt, hogy szükségük lenne a segítségre, ezért nem vesznek részt programon. Az est során könnyed beszélgetésre is volt lehetőségük a meghívottaknak.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6680-kozel-szazan-vettek-reszt-a-mindenki-karacsonyan?fbclid=IwAR15W6l6-oqugtHSzixHpMmrWyXSMVaP4OBtACV4E_pWT0c_ofZnYisvRjU