Középvezetői szintet is elérhetnek, akik a VSZK-ban tanulnak

2021. november 22. (hétfő)

5 technikusi valamint 3 szakképzési képesítést kínál a Keszthelyi VSZK. A lehetőségeket nyílt nap keretében mutatták be az iskolában csütörtökön. A helyi oktatók mellett országos hírű szakemberektől is leshettek el fogásokat a diákok, Vomberg Frigyes séf volt az intézmény vendége. A nyílt nap a „Kifőzzük a jövőt” című projekten belül valósult meg.

Az ételkészítés rejtelmeibe avatta be a pályaválasztás előtt álló fiatalokat Vomberg Frigyes a nyílt napon. A hazai gasztronómia és az oktatás megújításának egyik élharcosa a „Kifőzzük a jövőt” című projekten belül kapott meghívást. Ennek célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalokat korosztályuknak megfelelő csatornákon és nyílt napokon ismertessék a vendéglátó szakmákkal. Az eseményre sokan érkeztek, több olyan is, aki célzottan a VSZK-ba szeretne jelentkezni.

„Nekem nagyon tetszett és igazából örülnék, hogyha ide kerülnék, mert nagyon csodálatos ez a hely. A konyhák is, a műhelyek is nagyon szépen, meg az osztálytermek is nagyon jól néznek ki igazából, nekem nagyon tetszik.” – osztotta meg Kalapos György Jenő.

A nyílt napon az ételkészítés mellett a szalvétahajtogatást, a marcipánfigura készítést és cukrászati díszítést is mutattak be a jelenlegi diákok és az oktatók. A VSZK-s tanulók vallják, azért szeretik intézményüket, mert versenyképes szakmát szerezhetnek. Ezt több versenyeredmény is bizonyítja.

„Ami motivált, hogy a VSZK-ba jöjjek, az elsősorban a Balaton-part volt. Ugye mivel közel vannak a szállodák, mint például Hévíz, vagy rengeteg vendéglátóipari egység van a Balaton környékén és ésszerűnek tűnt, hogy itt kaphatom meg a legjobb képzést hozzá.” – mondta el Tajti László Bálint VSZK-s tanuló.

A nyílt napon az iskola működéséről és a képzési lehetőségekről számolt be Fisli István igazgató. Elhangzott, a VSZK-ban 5 technikus és 3 szakképzés közül választhatnak a leendőbeli kilencedikesek. Szakács, cukrász, pincér-vendégtéri szakember képzés mellett turisztikai és sportágazati oktatásban is részt vehetnek. Összesen 5 osztályt fognak indítani, ez körülbelül 150 új diákot jelent.

„Fontos kiemelni, hogy a technikus képzésben nyilván magasabb szinten tanulhatják ezeket a szakmákat. És már egy középvezetői szintet megcélozhatnak azok a tanulók, akik a technikus képzésben tanulnak nálunk.”

A nyílt napon az érdeklődők megtekinthették az osztálytermeket és a kollégiumi szobákat is. A képzésekről kisfilmeket is találnak a pályaválasztás előtt állók a közösségi oldalakon.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8615-kozepvezetoi-szintet-is-elerhetnek-akik-a-vszkban-tanulnak