Közlekedés és útviszonyok – lakossági fórum a Kertvárosban

2021. augusztus 13. (péntek)

Az utak állapota és a közlekedési nehézségek kerültek szóba elsősorban a Keszthely Kertvárosért Egyesület lakossági fórumán. A városrész lakói megköszönték az új játszóteret. A találkozón jelenlévő Nagy Bálint polgármesternek néhány kiegészítést javasoltak. A járvány miatt közel két évig nem találkoztak az egyesület tagjai. Cél, hogy minél hathatósabb párbeszéd alakuljon ki és a városvezetéssel közösen találjanak megoldást a problémákra.

A Kertváros egykor szőlőhegy volt, mára lakóövezetté fejlődött. A régi nyaralókból lakások lettek, egyre több fiatal telepedett le a városrészben. Folyamatosan épülnek a lakó- és szállásférőhelyeket biztosító épületek. Az itt élők az utak rossz állapotát tartják a legnagyobb problémának. Sok helyen még nincs szilárdburkolatú út és nehézkes a gyalogos közlekedés. Ez is felmerült a Keszthely Kertvárosért Egyesület lakossági fórumán. A lakosok tisztában vannak az útfelújítások anyagi vonzataival, ezért arról született megállapodás Nagy Bálint polgármesterrel, hogy sorrendet állítanak fel, hogy melyik szakaszoknál van a legnagyobb szükség a felújításra.

Papp Sándor, a Keszthely Kertvárosért Egyesület elnöke: „Ezt a lakossággal én szeretném egyeztetni, meg is beszéltük ezt, hogy körülbelül egy hónap múlva vissza fogunk térni erre és ha kis lépsekkel is, de határozottan szeretnénk előre lépni ebben a tekintetben, hogy egy-egy utca megújuljon és előre jussunk azzal, hogy lehessen sétálni, babakocsit tolni. Nagyon sok új lakója van a kertvárosnak.”

A Kertvárosban élők azt tapasztalják, hogy az elkerülő úton zajló építkezés miatt jelentősen megnőtt a forgalom a városrészben. Főleg a Tomaji soron és a Mély úton halad el több gépjármű. A lakók emellett sok gyorshajtóval találkoznak az említett útszakaszokon. A lakók a csapadékvíz-elvezetés megoldását is szorgalmazzák. Nehézséget jelent, hogy a Tomaji sor úttestének egyik fele Keszthelyhez, másik fele pedig Cserszegtomajhoz tartozik.A fórumon elhangzott, hogy a városvezetés és a Keszthely Kertvárosért Egyesület is felkeresi a rendőrséget, hogy szűrjék ki a gyorshajtókat.

A kertvárosiak nagy örömmel fogadták a Keringő utcai új játszóteret. A sok ideköltöző család révén nagy a kihasználtság. Ezzel és a régi játszótérrel kapcsolatban is felmerült, hogy szükséges lenne korlátozni az éjszakai itt tartózkodást, ugyanis a lakók nyugalmát itt szórakozó, italozó fiatalok zavarják.

Papp Sándor, a Keszthely Kertvárosért Egyesület elnöke örömmel fogadta, hogy nagy érdeklődés mellett zajlott a lakossági fórum. A pandémia miatt közel két év telt el a legutóbbi találkozó óta. Nagy Bálint elmondta, a városrésznek jelenleg nincs képviselője, ezért külön figyelmet fordítanak az itt élőkre.

„A Keszthely Kertváros, illetve a kiskeszthelyi városrészek az egy választási körzet és sajnos Ifi képviselő úr váratlan halálával egy olyan helyzet állt elő sajnos a tavalyi év végével, hogy jelenleg nincs képviselője ennek a körzetnek. Éppen ezért igyekszünk erre is ettől függetlenül nagy figyelmet fordítani, hogy a képviselő úr által megkezdett munkát azt érdemben tudjuk folytatni és azt a tényleg sok évet, amit Ifi képviselő úr a városrészért dolgozott, annak a munkának az eredményei minél előbb meg tudjanak valósulni” – nyilatkozta Nagy Bálint polgármester.

Nagy Bálint polgármester hozzátette, ilyenkor kötetlen módon lehet beszélni az adott városrész lakóival, jó lehetőség ez a párbeszédre. A városvezető szerint az elmúlt időben többször sikerült az itt felmerült problémákra megoldást találni.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8307-kozelekedes-es-utviszonyok-lakossagi-forum-a-kertvarosban