Közlemény

2020. március 16. (hétfő)

Keszthely Város Önkormányzata Alapellátási Intézete tájékoztatója

Keszthely Város Önkormányzata Alapellátási Intézete

tájékoztatója

Tisztelt keszthelyi lakosok!

Az ALI fokozottan fertőzésveszélynek kitett munkahely. Kerülni kell, hogy egyszerre nagyobb létszámú beteg tartózkodjon az intézetben, illetve, hogy fertőzés gyanús ellátásra szoruló lépjen be az intézet területére. Ez nem csak a saját érdekünk, mivel egy esetleges fertőzés behurcolása a város egész egészségügyi alapellátási rendszerét is veszélyeztetheti. A kialakult járványügyi helyzetre tekintette, összhangban az állami és a szakmai ajánlásokkal felhívom Keszthely város lakosságának figyelmét az alábbiakra:

  • Háziorvosához, gyermekorvosához, fogorvosához személyesen csak abban az esetben forduljon, ha tünetei alapján az ellátás nem halasztható, illetve nem szenved akut légúti fertőzésben (láz, köhögés, légszomj). Ilyen esetben keresse orvosát telefonon a megszokott rendelési időben! Rendelési idők és elérhetőségek Keszthely Város honlapján találhatók:

https://www.keszthely.hu/intezmenyek/egeszsegugyi-intezmenyek/alapellatasi-intezet

  • Recept igényeikkel telefonon keressék orvosukat, aki azt elektronikusan eljuttatja a gyógyszertárakba, így emiatt nem kell személyesen bejönni az intézetbe.
  • A lejáró hivatalos okmányai érvényességi idejének a meghosszabbítása a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig lehetséges, így nem kell emiatt orvosát keresnie.
  • A keresőképtelenségre vonatkozó orvosi igazolások kéthetenként kiállítását felfüggesztették, így tartós betegállomány esetén nem kell emiatt orvosát keresnie.
  • A fogorvosi ellátások sürgősségi ellátásokra korlátozódnak, a már előjegyzett időpontokról is egyeztessen telefonon fogorvosával!

A könnyebb eligazodás, tájékoztatás érdekében az intézetben betegirányítók fogják Önöket fogadni, akik tájékoztatást adnak az ellátási lehetőségekről, a teendőkről. Kérem, kövessék utasításaikat, kéréseiket.

Továbbra is kiemelten fontos a megelőzés, kérem, tartsák be a vonatkozó javaslatokat!

Keszthely, 2020. március 16.

Keszte Gábor

Intézetvezető