Közmeghallgatást tartott az RNÖ

2019. december 5. (csütörtök)

A közös munka, a békés együttélés megteremtése a fő cél, hangzott el tegnap Keszthely Város újonnan választott Roma Nemzetiségi Önkormányzatának közmeghallgatásán. A nagy érdeklődés mellett zajló eseményen részt vett Keszthely jegyzője, rendőrkapitánya és önkormányzati képviselők is, akik a jövőbeli tervekről tájékoztatták a jelenlévőket. A közmeghallgatás végén a gyermekek mikuláscsomagot kaptak ajándékba.
A közmeghallgatás elején Horváth Jánosné, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke felkérte dr. Gábor Hajnalka jegyzőt, hogy ismertesse a főbb változásokat, amik a közigazgatásban történtek. A jegyzőnő hangsúlyozta, bár voltak átszervezések, a személyes ügyekkel ugyanabban az időben várják az ügyfeleket, mint az eddig megszokottak.

Az eseményen jelen volt Horváth István rendőrkapitány, aki hangsúlyozta, a Keszthelyi Rendőrkapitányság minden segítséget megad ahhoz, hogy közös együttműködéssel tudjanak dolgozni. Ehhez azonban mind a romáknak, mind a rendőröknek a gyűlölködés helyett támogatóan kell egymás felé fordulniuk.

A programon köszöntötte a jelenlévőket Nemes Klára képviselőasszony is, aki elmondta, a városi önkormányzat a jövőben összedolgozik az RNÖ-vel, mivel közös erővel lehet változást elérni. Hozzátette, a következő hetekben a rászorulóknak karácsonyi meglepetéssel is készülnek.

A közmeghallgatáson beszámoltak arról is, hogy az RNÖ beadott egy pályázatot, amivel 35 roma kisgyerek nyári táborozását szeretnék segíteni.

Az esemény végén a gyerekeknek mikuláscsomagokat osztottak ki és megvendégelték a jelenlévőket.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6643-kozmeghallgatast-tartott-az-rno?fbclid=IwAR0lUk2x8x0ysvFmldUTDghW6EOQ9QRsWU7JJokToOfq_W1UqQU6P7Lr6rA