Közmeghallgatást tartottak Keszthelyen

2018. október 29. (hétfő)

Az önkormányzati tulajdonban lévő épületek állapotáról, a szúnyogirtásról és a csapadékvíz-elvezetésről is szó volt a keszthelyi közmeghallgatáson. A törvény által előírt közmeghallgatás nagy érdeklődésre tartott számot, és több, a város egészét érintő kérdés is felmerült.
A zámori csapadékvíz-elvezetés kérdését kifogásolta Weller-Jakus Tamás.

„A Cseszeg-Rezi, illetve Gyenes egy részétől, a Faludi utcától átfolyó víz, Keszthely területére átfolyó, nagy mennyiségű és gyorsan átfolyó víznek a kezelése, illetve annak az elvezetése okoz egyszer problémát.” – adott választ a kérdésre a városrész önkormányzati képviselője.

Nagy Bálint hozzátette, az elmúlt években megvalósult a regionális szennyvíz vezeték bővítése, és további tervek vannak a Rezi-Cserszegtomaji záportározóból elfolyó víz lassítására is. Elhangzott, a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső ellen nem lehet védekezni, a városrész képviselője azonban jelenleg is egyeztetéseket folytat a helyzet javítása érdekében.Weller-Jakus Tamás felszólalásában szót ejtett többek között a zámori városrész közvilágítási problémáiról és az önkormányzati tulajdonban lévő épületek állapotáról is. Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere ígéretet tett arra, hogy jelzik az E-on felé a városrész problémáját. Az épületek állapotához kapcsolódóan elmondta, a Balaton-parti szállodák már nem önkormányzati tulajdonban vannak, azokat az épületeket, amelyek viszont igen folyamatosan újítják fel a pályázati lehetőségekhez és az önkormányzat költségvetéshez mérten.A Munkácsy utca lakói pihenőövezet tábla vagy fekvőrendőr kihelyezésére kérték a testületet. A közmeghallgatáson szó volt a szúnyoginvázióról, a 71-es út-Rezi úti körforgalom szükségességéről és a szelektív hulladékgyűjtő szigetek állapotáról is. A kérdező Wéber Éva nem várt választ a testülettől, inkább javaslatokat fogalmazott meg a problémák rendezése érdekében.

„Zeppelin téri kialakult helyzettel kapcsolatban, ott van az a régi épület, az első része magántulajdon, és van egy ilyen kiugró rész. Az nincsen lefedve, és azt tudom mondani, hogy oda hordják a szemeteket.” – intézett kérdést a testülethez Horváth Judit.

Horváth Judit arra kérte a város vezetését, hogy fedjék le azt a szabadon álló részt, hiszen az ott felhalmozódó szemét az ott dolgozóknak és a lakóknak is problémát okoz.

„A tulajdonos évek óta szeretné eladni ezt az ingatlant, amihez csatlakozik a városi ingatlan is, ami egy hálóval van eltakarva. Értesíteni fogjuk a tulajdonost, hogy amennyiben lehetősége és anyagi ereje van, akkor ezt a toldalékot, ezt bontsa el onnét.” – adott választ Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere.

Vass Bálint Keszthely-Kertváros csapadékvíz elvezetését kifogásolta. Ruzsics Ferenc elmondta, az önkormányzat költségvetéséhez mérten igyekeznek megoldania problémát, emellett pedig pályázati forrásokat is keresnek. Szó esett még a Szalasztó utca kétirányúsításáról is, erről a város vezetői elmondták, hogy a Helikon Kastélymúzeum pályázatából valósulhat meg. Téma volt a gesztenyefák állapota és a sétálóutca környékének fejlesztése, karbantartása is.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9190/kozmeghallgatast-tartottak-keszthelyen/?fbclid=IwAR3SYisHrxRCHMQLlV9WCEAmODruZ_hK-UE8o3xIQPuJ-iuTIjidqbGWTQ0