Közös ének a nemzeti összetartozásért

2021. június 4. (péntek)

Közös énekléssel erősítsük a magyarság összetartozását a nemzeti újrakezdés évében is! E felhíváshoz csatlakozott a Csány-Szendrey iskola is. Két tagintézmény 800 diákjával készítettek videót, melyen Szarka Tamás Kézfogás című dalát éneklik. A felvételt holnap, a nemzeti összetartozás napján publikálják.

Összesen 800 tanulót vártak a Csány-Szendrey iskola udvarára. Az intézmény pedagógusai a közösségi médiában találkoztak a Ghymes együttes alapítójának, Szarka Tamásnak a felhívásával, hogy a nemzeti összetartozás napját közös énekléssel ünnepeljék.

Szarka Tamás Kézfogás című dalát a járványügyi helyzet miatt a Fodor és Deák Ferenc utcai épület tanulói külön-külön énekelték. A székhely és a tagiskola diákjai egy felvétel erejéig összeálltak, hogy piros, fehér, zöld színű krepp papírokat lengessenek, ezt a tanuszoda tetejéről rögzítették. A produkcióról Farkas Attila készített felvételt, aki már több alkalommal nyújtott segítséget az iskolának. A diákok örömmel vettek részt az eseményen.

„Nekem nagyon tetszett, hogy végre így az egész iskola együtt van a deákosokkal együtt, szerintem ez egy nagyon jó ötlet volt. – Én is nagyon élveztem és ez a krepp papír lengetés is nagyon hangulatos volt és örülök, hogy végre tömörülhettünk egy picit” – mondta Szabó Lili és Bauer Réka.

„Nekem nagyon tetszik ez a dal és szeretem, ha énekeljük. – Én is nagyon szeretem, amikor énekkaron énekeljük, az is nagyon tetszett és nekem az első pillanattól tetszett” – nyilatkozta Salamon Hella és Czibor Zsófia.

Az iskola diákjai mellett a vezetés és a tanári kar is örömmel csatlakozott a felhíváshoz. A szervező Gyulassyné Nagy Henriettet Csordásné Fülöp Edit segítette a tanulók felkészítésében. Úgy vélik, hogy az akció és Szarka Tamás dala szinkronban van az iskola értékeivel is.

Gyulassyné Nagy Henriett szervező: „Mivel ez a dal az összefogásról, az együttműködésről szól és ez egy állásfoglalás is, hogy megtanuljuk és értéket közvetítsünk, ahogy ez az egész iskolának a profilja, a hagyományteremtés, hagyomány megtartás, értékközvetítés. Úgy gondoltuk, hogy nem a széthúzás, hanem az egység az összetartás, egymás kézen fogása vezet csak a sikerhez és a boldoguláshoz, ahogy a dalban is benne van, hiszen a címe is kézfogás.”

A videót június 4-én, a nemzeti összetartozás napján töltik fel a rendezvény hivatalos Facebook-eseményéhez. A felhívást a világ magyarságához intézte Szarka Tamás, június 3-ig 96 intézmény csatlakozott a közös énekléshez.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8104-kozos-enek-a-nemzeti-osszetartozasert