Közös állásponton

2009. december 1. (kedd)

Megegyezés született a város és a piaci üzlettulajdonosok között a keszthelyi belváros megújításának piacot érintő kérdéseiről. A városházán hétfőn lezajlott egyeztető fórumon sikerült a feleknek konszenzusos megoldást találni a városi piac helyzetére, így várhatóan megvalósulhat a régen várt fejlesztés a területen.

A piaci üzlettulajdonosok képviselőivel Ruzsics Ferenc polgármester tárgyalt, az egyeztetésen részt vett Pálinkás Róbert alpolgármester, Szabó György, az önkormányzati ellenzék vezetője, Jankovics Tibor Ybl-díjas építész, a terveket készítő Forma Zrt. elnök-vezérigazgatója, a város főépítésze és a projektmenedzsment szervezet tagjai. A felek megegyeztek abban, hogy – nyertes pályázat esetén – a tervezett beruházás részeként sétány épül a piac területén, fásításokra kerül sor, és a zöldségpiac részleges lefedése is megtörténik. A piac alsó traktusában parkoló alakul, ahonnan a belváros könnyen megközelíthető gyalogosan; a forgalom fellendítése céljából a várakozás első órája ingyenes lesz. A heti két (szerdai és szombati) piacnap során a parkolók egy részén is lehetőséget biztosít az üzemeltető az árusoknak a kipakolásra, a napi élelmiszer és iparcikk piac pedig részben jelenlegi helyén, részben a kialakuló sétány mentén valósul meg. Annak lehetőségét azonban biztosítani kívánják, hogy a leendő Kútház téren tematikus (pl. mézvásár, biopiac), illetve szezonális (karácsonyi, húsvéti) vásárok valósuljanak meg, amelyeken természetesen a jelenlegi árusokat is szívesen látják.

A terveket ebben a formában minden jelenlevő megfelelőnek tartotta, és a piaci üzlettulajdonosok támogatásukról biztosították a városvezetést a belváros megújításában.

Kapcsolódó cikkek:
Új lendületben a belváros megújítása