Közös erővel

2009. december 4. (péntek)

Keszthelyen egyedülálló létesítményként műfüves pályát adtak át ma a megyei önkormányzat fenntartásában álló Asbóth Sándor Térségi Középiskolánál.

A megyei önkormányzat 20 millió forinttal támogatta a pálya megvalósítását. Az egyébként ennél jóval magasabb költségekkel bíró beruházáshoz az iskola diákjai is hozzátették a magukét: az intézmény tanműhelyeiben számos asztalos, elektronikai és festési munka készült el. Az évek óta kiváló eredményeket produkáló, meglehetősen szerteágazó szakképzéssel rendelkező intézményben sok száz tanuló örülhetett az új pályának, melyet Manninger Jenő, a megyegyűlés elnöke, Ruzsics Ferenc polgármester és Szemes Péter iskolaigazgató avatott föl szalagátvágással. Ezt követően általános és középiskolás gyerekek, majd a megyei és keszthelyi önkormányzat képviselői rúgták a bőrt a pályán.

A műfüves pálya megépítése első lépésként szolgált ahhoz, hogy az Asbóth Sándor Térségi Középiskola és a Csány-Szendrey ÁMK közötti területen egy a keszthelyi lehetőségeket maximálisan kiszolgáló sportkomplexum jöjjön létre. A megépülő tanuszoda, a tervezett futópálya és az Asbóth iskola szintén közeljövőben emeleti ráépítéssel megvalósuló minőségi szállodabővítése lesznek az ez irányú fejlesztés további lépései.

(forrás, fotók: Monitor www.monitormagazin.hu)

Nézze meg galériánkat!