Közösen tesz a turizmusért Keszthely, Balatonfüred és Siófok

2009. november 6. (péntek)

Szorosabb együttműködésről döntött a Balaton három legjelentősebb városa; Keszthely, Balatonfüred és Siófok polgármesterei ünnepélyes keretek között írták alá az összefogásról szóló dokumentumot a november 5-én Keszthelyen megrendezett turisztikai konferencián.

A megállapodással a városok közös szándékukat nyilvánították ki a régió kulturális életének és turizmusának fejlesztése érdekében. Ruzsics Ferenc, Keszthely város polgármestere a Balaton és térségének érdekében tett közös lobbytevékenységre hívta fel a figyelmet, ösztönözve ezzel a Balatonért tenni szándékozó gazdasági és politikai aktorok összefogásának fontosságát. Balázs Árpád, Siófok első embere a konkurenciaharc helyett az együttes fellépés, a turisztikai kínálatok összehangolásának fontosságában látja az együttműködés lényegét. Bóka István balatonfüredi polgármester szerint a három település összefogása jelen körülmények között nem lehetőség, hanem sokkal inkább kötelesség.

A kétnapos rendezvényen Dr. Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára tartott szezonértékelő tájékoztatót, és méltatta a városok közötti együttműködési megállapodást. Bemutatkozott több, a Balaton régióban tevékenykedő Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM), szervezet, külföldi példamodellekkel ismerkedhettek meg a résztvevők, és a szakmai vitafórumon lehetőség nyílt a tapasztalatok és vélemények megosztására is. A konferencia második napján Pécs mutatkozott be az Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekttel, melyhez Keszthely hivatalos partnervárosként már csatlakozott.

fotók: Monitor (www.monitormagazin.hu)