Közösségépítés és gólyaavatás

2019. szeptember 23. (hétfő)

32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat. A Vajda János Gimnázium programjának fő célja a közösségépítés, az új tanulók avatása és a tanár-diák kapcsolatok mélyítése. A rendezvényt a zenés programok mellett gólyabál és papírgyűjtés is színesítette.
Minden a szórakozásról szólt két napon át a gimnáziumban. A Vajda Napokon minden osztály műsorral készült és vetélkedőn versengett. A presztízs mellett az a tét, hogy ki szervezheti meg a következő Vajda Napot. Idén is minden feladat a rendező osztályra hárult.

„Az egész program szerdán kezdődött egy papírgyűjtéssel, ahol több mint 10 tonna papírt gyűjtöttünk, tehát az osztályok nagyon odatették magukat és gyakorlatilag már június 15. óta szervezzük, viszont ez az elmúlt két hét az, amikor igazán átéreztük ennek az egésznek a súlyát, mert a programokat, a zenéket, a színpadot, mindent nekünk kellett szervezni” – nyilatkozta a szervezők részéről Dietrcich Máté.

Az idei tanévben három osztályban, csaknem száz kilencedik évfolyamos diák kezdte meg itt középiskolai tanulmányait. A humoros avatásuk mellett nagyon fontos, hogy beilleszkedjenek a gimnázium közösségébe. E mellett a tanár-diák kapcsolatokat is segítik a közös programok.

Varga Gábor mb. intézményvezető: „A kilencedikesek újonnan érkeznek ide be, mindenki visszajön a nyári szünetről és egy kiváló alkalom ez a Vajda Napok arra, hogy egy kicsit lazább keretbe, egymáson nevetve, egymást támogatva, egymáson egy kicsit élcelődve jól érezze magát tanár és diák, tehát kiváló közösségépítő rendezvényünk.”

A vajdás diákok büszkék az itt kialakult közösségre. A tanulók igyekeznek szoros kapcsolatot ápolni egymással. A kiváló eredményekkel rendelkező gimnázium népszerű célpontja az általános iskolásoknak.

„Családfám már az 1940-es évek óta ebbe a gimnáziumba jár, így nem mertem volna én sem más gimnáziumba menni. E mellett pedig csupa jót hallottam a tanárokról” – mondta Laczikó Benedek, az iskola újdonsült diákja.

A programra küldöttség is érkezett, a segesvári líceummal 30. éve fennálló cserekapcsolat jegyében idén 50 segesvári magyar tanulót láttak vendégül Keszthelyen. Az esemény programját tombola, gólyaavató, koncert, tanár-diák foci is gazdagította. A 32. Vajda napokat idén is gólyabál zárja.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6419-kozossegepites-es-golyaavatas?fbclid=IwAR38WMoXkhldPn_nYpKWOSgCG0m34XN1r5fMzPTD8pHBmFZRxtKfle2RNEs