KTC: Adománygyűjtés a rászorulóknak

2022. december 19. (hétfő)

Rászorulóknak gyűjtöttek a Keszthelyi Túravitorlás Club tagjai karácsonyra. Idén november utolsó szombatjától halmoznak fel csomagokat és a pénzadományokat. Az összeszedett tartós ajándékokat Szenteste napjáig juttatják el a nélkülözőknek.

Második alkalommal rendezték meg a jótékonysági programot Keszthelyen. Zsíros kenyér és forró tea várta az adományozókat a Keszthelyi Túravitorlás Club köszöneteképpen. A rászorulóknak szánt csomagokat optimist vitorláshajókba is el lehetett helyezni. A támogatók szép számmal látogattak ki standjukhoz és adták át felajánlásukat.

„Most már második éve jöttünk ki itt a vitorlásklub rendezvényére, és hoztunk tartós élelmiszert, illetve majd még a délután folyamán pénzadománnyal is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a rászoruló családoknak el tudjanak juttatni hasznos dolgokat.”- mondta Kovács Anita.

A családsegítő és civil szervezetek segítségével választották ki azokat a személyeket, illetve családokat, akik segítségre szorulnak. Sokan járultak hozzá tartós élelmiszerrel, különböző hasznos tárgyakkal, és játékokkal is a gyűjtés sikeréhez.

„Azért fontos, mert mi keszthelyiek és mivel, hogy a Vitorlás Club is keszthelyi, próbálunk összefogni és a rászorulóknak gyűjteményt összegyűjteni. Illetve mivel, hogy itt a karácsony ezért megünnepeljük Krisztus születését.”- hangsúlyozta Ambrus Ádám.

Az érdeklődőket élőzenés koncert szórakozatta a helyszínen. A szervezők a gyermekekre is gondoltak. A kicsik kézműveskedhettek, az elkészült karácsonyi díszeket pedig haza is vihették. A csomagokat időben szeretnék eljuttatni, hogy a karácsonyfa alá kerülhessenek.

„Kettős célunk van, egyrészt, ugye szeretnénk adományozni, szeretnénk azt, ha a karácsony mindenkinek ugyan azt jelentené. Ez az egyik cél. A másik cél pedig az, hogy az arany vasárnapot megpróbáljuk úgy eltölteni, megtölteni olyan tartalommal, hogy az adományozó és a rászoruló esetleg találkozzon, és itt egy tea mellett, egy zsíros kenyér mellett, egy jó hangulatú koncert mellett találkozzon és beszélgessen. Hozzuk össze ezt a két embert.”– emelte ki Gárdos Péter.

A KTC tagsága szeretné, ha a karácsony mindenkinek örömteli lenne. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az emberek szívesen segítenek és adományoznak, főleg karácsonykor. Céljuk a segítségnyújtás, ezért a felajánlásokat december 24-ig a nélkülöző családokhoz fogják eljuttatni.

Farkas Adél-Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9895-ktc-adomanygyujtes-a-raszoruloknak

Képek