Kulturális programok különleges környezetben

2022. szeptember 6. (kedd)

Kulthajót indított a BAHART Keszthelyen. Szeptemberben 4 szombaton át különböző programokkal várják a vendégeket a Helka fedélzetén. Már az első alkalommal nagy sikert aratott a program, ahol zene és kézműves foglalkozás is várta az utazókat. Az esemény a hajózási társaság és Keszthely önkormányzata összefogásával valósul meg.

A Festetics György Zeneiskola szaxofon kvartettje szórakoztatta a közönséget. A fiatalok főként könnyűzenét játszottak, de klasszikusok is felcsendültek. Egy hajó fedélzetén muzsikálni nagy élmény volt a tagoknak is, így szívesen jöttek zenélni az utazóközönségnek.

„Azért vállaltuk el, mert ez egy különleges helyszín, nyilvánvaló, hogy örömmel jöttünk ide. Ráadásul szerencsénk van az idővel, gyönyörű idő van. Egy ilyen hajón ilyen időben zenét hallgatni szerintem egy óriási élmény mindenkinek.” – emelte ki Felföldi Gábor, a Sirius Saxofon Quartett vezetője.

A Helka alsó szintjén kézműves foglalkozásra várták a családokat. A programon bemutatkozott a Helikon Kastélymúzeum Történelmi modellvasútkiállítása. A gyerekek és szüleik egy kisebb makettet készíthettek el, amit természetesen haza is vihettek. A rendezvény nagy sikert aratott a gyerekek és a felnőttek körében is.

„Mi nagyon jól érezzük magunkat. Innen jöttünk Dióskálról, Pacsa mellől. Nagyon szimpatikus program, fogunk jönni a többire is.” – mondta egy résztvevő, Juhász Zoltán.

A Kulthajó célja, hogy a nyári szezon után is kínáljon programot az ide érkező vendégeknek. Keszthely önkormányzata és a BAHART szerették volna erőteljesebben bekapcsolni a hajós körforgásba a várost. Ugyanakkor fontos az is, hogy szokatlan köntösben mutassák be Keszthely gazdag kulturális hagyományait.

„Szeretnénk hogyha hagyomány lenne. Szeretnénk a Helka hajót egy rendezvényhelyszínként is pozícionálni. Egy kicsit megmutatni olyan termékkapcsolásokat, Keszthely különlegességeit, amik tényleg csak itt vannak. Több városban is van Balaton-part, de ez a fajta kulturális komponens, amivel Keszthely rendelkezik, a Balaton-parttal ötvözve, én azt gondolom, hogy egyedülálló a Balatonnál.” – tájékoztatott Kovács Szabolcs, Keszthely Város Önkormányzatának turisztikai tanácsadója.

A járatokra a hajó pénztárában és online is lehet jegyet váltani. A Kulthajó még három alkalommal száll vízre, a szeptemberi szombatokon, 11 órakor lehet igénybe venni a szolgáltatást.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9535-kulturalis-programok-kulonleges-kornyezetben