Kultúrával a kórházért

2009. június 10. (szerda)

Június 17-én, szerdán mutatja be a keszthelyi Balaton Színház az ExperiDance Társulat „Szeget szeggel” című darabját. Az előadás nemes célokat szolgál, a jegyár-bevételt az önkormányzat közreműködésével jótékonysági célra fordítja a társulat.

Az előadás az Önkormányzati Minisztérium támogatásával valósul meg, a kulturális turizmus évéhez kapcsolódva. A jegyeladásból származó bevételt a Keszthely és Környéke Egészségügyéért Alapítvány kapja, mely a városi kórház támogatását tűzte ki céljául. Vona Tibor, az ExperiDance társulat ügyvezető igazgatója az előadás kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a városvezetéssel való jó kapcsolatuk is oka annak, hogy a kilenc régiót érintő előadássorozat egyik állomása Keszthely lett. Bár a minisztériumi pályázat nem határozza ezt meg, ők mégis úgy gondolták, hogy Keszthelyen jótékonysági célokra kívánják felajánlani az est bevételét egy a városhoz kötődő közhasznú alapítványon keresztül.

Ruzsics Ferenc polgármester a sajtótájékoztatón a város nevében megköszönte a lehetőséget, hogy a társulat Keszthelyt választotta az előadás helyszínéül. Kiemelte, hogy a város és környéke kultúrakedvelő közönségének – azon túl, hogy az ExperiDance társulattól már megszokott magas színvonalú, igényes produkciót láthat –, a jegy megvásárlásával alkalma nyílik jótékony célok támogatására. Jelenleg a kórház alapítványa az, amelynek talán a legnagyobb szüksége van erre; a befolyt összegekből a szülészeti osztály fejlesztése valósul majd meg.

Csengei Ágota, az előadásnak otthont adó Balaton Színház igazgatója ismertette, hogy a jegyek nagy része már elkelt, mert az elmúlt hetekben minden eszközt bevetettek a produkció népszerűsítése érdekében. Az igazgatónő hozzátette, hogy idén ősszel a Keszthelyi Táncpanoráma keretében ismét találkozhat a közönség az ExperiDance társulattal.

A „Szeget szeggel” című, Román Sándor koreográfiájával, Schwajda György ötlete alapján készült egész estés táncszínház a reneszánsz év alkalmából jött létre tavaly. Shakespeare komédiáját dolgozza át, Mátyás király udvarába áthelyezve azt, kosztümökben és természetesen a társulattól megszokott gazdag tánc-kavalkáddal. Jegyek a Balaton Színház jegypénztárában kaphatók.

(fotó: www.experidance.hu)