Lakossági fórum a zámori városrészben

2015. június 3. (szerda)

A Zámor városrész járdáinak felújítása és a Libás parkoló rendbetétele is szóba került azon a lakossági fórumon, melyet a városrész önkormányzati képviselője, Nagy Bálint tartott. A zámori városrész lakói szép számmal jelentek meg a fórumon, ahol a rendőrség részéről dr. Horváth István, rendőrkapitány tartott bűnmegelőzési tájékoztatót az idegenforgalmi szezonra való tekintettel.

Nagy Bálint fogadta a zámori városrész lakóit első lakossági fórumán. Az egybegyűlteknek lehetőségük volt feltenni kérdéseiket és észrevételeiket az 5. számú választókerület önkormányzati képviselőjének. Többek által felvetett probléma volt a Libás strand hátsó parkolójának rendbetétele, hiszen nyáron több százan járnak ide. Nagy Bálint pályázati forrás igénybevételével kívánja leaszfaltoztatni a területet.

Fontos az odafigyelés, a gyanakvás minden idegenre és az óvatosság. Horváth István rendőrkapitány felhívta a lakók figyelmét, hogy a nyári idegenforgalmi szezonban legyenek még óvatosabbak, ne dőljenek be a trükkös lopásoknak, és ne hagyják alacsony biztonsági védelemben ingatlanjaikat.

Sokan hívták fel a figyelmet a városrész szűk utcáinak rendkívül nagy forgalmára és a sebességtúllépések okozta balesetveszélyre is.
Nagy Bálint olyan felvetéseket is kapott, miszerint a Kinizsi, Ruszek és Semmelweis utcák környékén megnövekedett forgalom zavarja az itt lakók nyugalmát és biztonságát. A városrész lakói kérték, hogy a Lóczy Lajos utca járdaszakaszait újítsák fel, mert az elöregedett és nehezen használható.

Nagy Bálint a zámori városrész képviselőjeként a jövőben is szeretné tartani a közvetlen és szoros kapcsolatot az itt lakókkal, munkája során pedig segíteni fogja a felmerült fejlesztések megvalósítását.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)