Lakossági fórumot tartottak a kertvárosban

2024. március 1. (péntek)

Sokan vettek részt a kertvárosi lakossági fórumon csütörtökön este. Szó esett egyebek között gyalog-átkelőhelyek festéséről, járdajavításról és csapadékvíz-elvezetésről is. A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte, melyen részt vett Bánhegyi Renáta, a választókerület önkormányzati képviselője és Manninger Jenő polgármester is.

Járdajavítás és építés, faültetés, kerékpárút-építés, csapadékvíz-elvezetés, közvilágítás fejlesztése. Csak néhány a lakossági fórumon elhangzott témából. A lakosoknak sok  észrevételük volt a kertváros fejlesztésével, rendbetételével kapcsolatban. Ezeket azonban nem csak itt mondhatták el, Bánhegyi Renátát, a választókerület képviselőjét többek keresik telefonon is a felmerülő kérdésekkel.

„Az a szerencse, hogy azért működnek az online és telefonos kapcsolattartási dolgok. Úgyhogy engem felhívnak telefonon, megkeresnek e-mail-ben, akár egy fakivágással, akár egy útnak a karbantartásával kapcsolatban bármiféle probléma van. Ezek a fórumok azért fontosak, hogy itt azért mégiscsak személyesen tudunk találkozni egymással és el tudják mondani, hogy milyen problémák, milyen megoldások lehetnének itt a környéken.”

Szó esett arról is, hogy szükség lenne a Hévízi úton gyalogátkelőhelyekre a buszmegállókhoz. Több utcában is tapasztalják, hogy a gépjárművezetők nem tartják be a megengedett sebességet, így javasolnák a lakók forgalomlassítók telepítését. Felmerült az is, hogy a sétálóknak, kerékpározóknak padokat is kellene kihelyezni egyes helyekre. A fórumot azért szervezték meg, hogy azok is elmondhassák felvetéseiket, akiknek eddig nem volt lehetőségük.

„Az elmúlt időszakban nagyon sok új lakója lett a kertvárosnak, elég sok fiatal költözött be a kertvárosba. Ez nagyon sok kellemes problémát hozott fel, amit szeretnénk megbeszélni és szeretnénk polgármester úrral egy jövőképet felvázolni.” – mondta el Papp Sándor egyesületi elnök.

A fórumra Manninger Jenő polgármester is meghívást kapott. A település vezetője kiemelte, folyamatosan érkeznek az észrevételek a városból, minden fejlesztést a lehetőségeikhez mérten próbálnak a leggyorsabban elvégezni.

„Nagyon sok mindent ismerünk már, hisz azért nagyon régóta vagyunk kapcsolatban az itt élő emberekkel, sok ismerősünk is lakik itt, tehát tudjuk, hogy ez a kertváros, már abból adódóan, hogy ez egy hétvégi házas terület volt és utána épült be, ez nagyon keresett rész, de azért az utak, utcák, nincsenek rendben. A legnagyobb probléma általában az utak javítása, a csapadékvíz elvezetése, ez mindig napirenden szerepel.”

A polgármester hozzátette, tavaly több utcát is meg tudtak újítani a városrészben, és elkészült a Mély út csapadékvíz-elvezetése is. A tervek között szerepel, hogy további fejlesztések valósulnak meg.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek