Lakossági kezdeményezésre ültettek 500 sövény palántát Keszthelyen

2019. április 5. (péntek)

Lakossági ötlet alapján ültettek sövényt Keszthelyen a Deák Ferenc utcában. A lakószövetség által 500 palántát vásároltak, melyet 100 méteres területen ültettek el a GESZ dolgozói. Az önkormányzat ugyanis ezzel is tudta támogatni a kezdeményezést.
Telepítik a sövény palántákat a Gazdasági Ellátó Szervezet munkatársai. A kezdeményezés a Georgikon Lakásszövetkezet tagjaitól származik. A Deák Ferenc utca 57. szám alatt található 3 tömbház 54 családja ugyanis régóta tapasztalja, hogy az épületek előtt megmarad a víz egy nagyobb esőzés után. A másik problémát a jogtalanul parkoló autósok okozzák, akikkel többször kerülnek emiatt konfliktusba.

„Most a legtöbb ember keresi az ingyenes parkolási lehetőséget és ezért ideállnak kocsival. bejönnek, ez konfliktusokhoz vezet, nehezíti a garázsokba való ki és beállást és emiatt gondoltuk azt, hogy saját kezünkbe próbáljuk venni hiszen ezen a területen minden nap mi járunk mi élünk, nekünk ez az életterünk, életlehetőségünk.” – mondta el Gerecs István a lakásszövetség elnöke.

A lakásszövetkezet tagjai a probléma megoldására találták ki, hogy természetes kerítést hoznak létre az illetéktelen parkolás kiküszöbölésére. Ehhez 500 sövény palántát vásároltak, melyeket egy 100 méteres övezetben telepítettek. A problémákkal kapcsolatban keresték fel a terület önkormányzati képviselőjét, Csótár Andrást is, aki elmondta, példaértékű, hogy a közösség nem csak a panasszal fordult hozzá, a megoldást is vázolták, közösen cselekedtek.

„Közösen gondoltuk ki, hogy hogyan is tudnánk ezt megvalósítani. Ők is beletették a saját erejüket, tehát nem csak kitalálták, hogy mit szeretnének,hanem 200,000 forintos saját erővel bele is szálltak, hiszen ők maguk vették meg a növényzetet, a város pedig azt tette hozzá, hogy a cégén keresztül vállalta ennek a növényzetnek a kiültetését és aztán később majd a gondozását is.”

A képviselő hozzátette, az idei költségvetésben már szerepel a lakók parkolójának aszfaltozása. Csótár András azt is kiemelte, hogy a többi lakóközösség is példát vehetne Deák Ferenc utcai társaikról, hiszen a közös érdek megvalósításához elengedhetetlen az összefogás.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5910-lakossagi-kezdemenyezesre-ultettek-500-soveny-palantat-keszthelyen?fbclid=IwAR14tiunbGRrmnp4fP5hp3ooJKCEKSDLdTqUy4pcui1EqNBW1WKLE6mF_t0