Leaszfaltozták a Deák Ferenc és a Vak Bottyán utcát összekötő közt

2019. október 5. (szombat)

Mintegy 2 millió forintból újult meg a Deák Ferenc és a Vak Bottyán utcát összekötő köz. A beruházást a Városstratégiai Bizottság saját forrásából finanszírozta. Az utca új aszfaltburkolatot kapott, így a babakocsival és kerékpárral közlekedők számára sem okoz nehézséget az áthaladás – hangzott el a ma délelőtti sajtótájékoztatón.
Keszthely város képviselő-testülete a 2019-es költségvetésben mintegy 110 millió forintot különített el utak felújítására. Ez az összeg azonban nem fedezi az összes szükséges munkálatot, a pénzből a nagyobb volumenű beruházásokat finanszírozták. A Deák Ferenc és a Vak Bottyán utca közötti köz rendbe tétele régi kérése volt a városrész lakóinak, ezt a Keszthelyi Önkormányzat Városstratégiai Bizottságának saját forrásából sikerült felújítani.

„A bizottság az éves keretből 15 millió forintot különített el, amelyből a különböző városrészek lakossági igényeinek megfelelően tudtunk igényeket kielégíteni. Ez az igény, ez a kérelem, ez 2019 júniusában a bizottság úgy határozott, hogy 2 millió forinttal támogatja, és így a napokban megvalósulhatott ez a munka.” – mondta Dósa Zsolt, a Városstratégiai Bizottság elnöke.

A péntek délelőtti sajtótájékoztatón elhangzott a Keszthelyi Önkormányzat Városstratégiai Bizottságának saját forrásából számos kisebb beruházás valósulhatott meg. Ez a köz nagyon rossz állapotban volt, a babakocsival, kerékpárral közlekedők számára nehézkes volt az áthaladás. Csótár András,a városrész önkormányzati képviselője elmondta, nagy öröm, hogy a köz mintegy 3 hónappal a határidő előtt elkészült.

„Nagyon örülök neki, hogy a júniusi döntés után, miután decemberig lett volna határidő a köz elkészítésére, hiszen azt figyelembe kell venni, hogy a nagyobb utcák, fontosabb területek prioritást élveznek. Ennek ellenére most szeptember végére elkészült.” – tájékoztatott a keszthelyi 2. sz. választókerület önkormányzati képviselője.

A Deák Ferenc és a Vak Bottyán utca közötti közt már napok óta birtokba vehették a keszthelyiek. Az aszfaltozási munkálatokat a VÜZ Kft. végezte el.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6463-leaszfaltoztak-a-deak-ferenc-es-a-vak-bottyan-utcat-osszekoto-kozt?fbclid=IwAR2GihfonHkMEgW2_slR1RTlqateZqcISuQrNxhzLhweeNDVwytNLolyfmw