Lelkes szurkolók a Balaton-parton

2021. június 17. (csütörtök)

Futball lázban ég Európa. A foci EB meccseit Keszthelyen a Balaton-parton is nézhetik a szurkolók. Hat négyzetméteres kivetítő teszi lehetővé, hogy a nyári napokon a szabadban élvezzék az emberek a meccseket. Tegnap a magyar válogatott Portugália ellen játszott. Megtelt a szabadtéri nézőtér.

Lelkes szurkolók töltötték meg a Balaton-parton a szabadtéri színpad előtti teret. Egy LED-fal biztosítja az EB ideje alatt, hogy az emberek a futball Európa-bajnokság meccseit a szabadtéren élvezhessék. Tegnap a magyar labdarúgó-válogatott Portugália csapatával játszott a Puskás Arénában. A parton szurkolók között többen magyar mezben, piros-fehér-zöldre festett arccal, zászlóval nézték a mérkőzést. Az első félidőt követően legtöbbjük jónak ítélte meg a magyarok játékát.

„A vélemény abszolút pozitív. Jól megyünk. Hajrá magyarok!S mivel keszthelyiek vagyunk, tudjuk, hogy most itt kell lenni és itt kell szorítani a fiúkért. Mi mindent megteszünk.”- mondta Fekete Bálint.

Nem csak a helyiek, a vendégek is lementek a partra, hogy nagy tömegben drukkoljanak.

„Fantasztikus a szurkolótábor, az mindenképpen. A fiúk, meg én azt gondolom, hogy megérdemelten tartjuk azt a 0:0-t. Egy picikét talán támadásban nem tudunk olyan sok támadást vezetni, amit én látok. Azt gondolom, a második félidő talán picikét többet hoz. Én bízom a fiúkban nagyon.”- nyilatkozott Péter Attila.

A nagykanizsai drukker mellett fiatal focirajongók is bíztak abban, hogy az ellenfél nagy ászaival megküzdenek a magyarok.

„Úgy gondolom,hogy egész jók vagyunk. Egy-két mélység indítás kéne, több passszos játék, de egész jó úgy gondolom. A védelem az egybe van, jók vagyunk. – Mersz jósolni?-Szerintem egy döntetlenben ki lehet egyezni.”-mondta Nagy Roland Huba.

Többen annak is örültek, hogy nem a zárt szobában kell nézni a meccset a nagy hőségben. Az ózdi Kiss Árpád így nyilatkozott.

„Nagyon jó lehetőség, hogy itt nézhetjük itt szemben a televíziót, hátul a Balatont látjuk, közben isszuk a sört. Nagyon jó.”

A hazai szurkolókra nem lehetett panasz a keddi meccsen. Keszthelyen felnőttek, gyerekek egyaránt jónak látták a válogatott EB címvédő portugálok elleni játékát.

„Szerintem 1:1 lesz. Igazából a magyarok nem nagyon tudják kihozni a labdát, de azért bátrak. Bátran játszanak.”- mondta a budapesti Jónás Viktor István.

A második félidőben a 84. percig bravúrosan tartották magukat a magyarok. Jól játszottak a világ élvonalába tartozó portugálok ellen. A mérkőzés utolsó 10 percében a portugálok azonban megmutatták, miért ők a bajnoki címvédők. A portugál labdarúgó-válogatott 3:0-ra győzött. Magyarország legközelebb június 19-én a franciák ellen lép pályára.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/8141-lelkes-szurkolok-a-balatonparton