Lement a függöny

2018. augusztus 15. (szerda)

Végig telt ház előtt játszottak Keszthelyen a Centrál Színház művészei a 19. Nyári Játékokon. Molnár Ferenc vígjátékára már július közepén elfogytak a jegyek, a 12 előadást estéről estére 600 néző követte nyomon. 2019-ben egy Shakespeare komédiára várják a nézőket a Festetics kastély parkjába.
Molnár Ferenc Delilájának tapsolhatott a közönség a 19. Keszthelyi Nyári Játékokon. A Festetics kastély parkjában ismét egy remek vígjátékot vittek színre a Centrál Színház művészei, amelynek azonban ma is érvényes mondanivalója van. A címszerepben Balsai Mónit láthatta a közönség.

„Tulajdonképpen egy párkapcsolati probléma ez. A szerelem elmúlása, vagy másba beleszeretés, ez egy állandó probléma szerintem a világban, az emberek között. Tisztelet a kivételnek nyilván. Molnár Ferenc ezekre a problémákra talál egy olyan nagyon frappáns fricskát így megoldásnak, ami egy nagyon különös dologgá teszi ezt a történetet.” – mondta a Jászai Mari-díjas színésznő.

A színpadon egy szerelmi négyszög elevenedett meg a nézők előtt, amelyről nemcsak, hogy mindenki tud, de mindenki beszél is. Ilonka, a vagyonra áhítozó pincérnő szerepében Trokán Nórát láthatta a közönség, aki fekete ruhájában Virág úr feleségének teljes ellentétét jelenítette meg. A csapongó férjet Stohl András alakította, aki mindig nagyon jól érzi magát Keszthelyen.

„Én nagyon szeretek vidéken játszani. Mások az emberek. Itt az emberre ráköszönnek, tehát olyan, mintha egy család lennénk, pedig nem ismerjük egymást. De nem kihívóan, vagy nem tolakodóan. Úgyhogy én nagyon remélem, hogy jövőre is olyan darabot fogunk létrehozni a Centrál Színházban, amiben én benne leszek, és itt lehetek.” – emelte ki a Jászai Mari-díjas színművész.

A Keszthelyi Nyári Játékoknak idén is nagy sikere volt, a 12 előadásra már július közepére elfogytak a jegyek. A kastélyparkban lévő 600 fős nézőtér zsúfolásig megtelt, a darabra pedig leginkább a helyiek és a környékbeliek voltak kíváncsiak. Az előadások rendjébe azonban néha az időjárás is beleszólt.

„Az utolsó előadás sajnos az eső miatt elmaradt, egyébként 105%-ra teljesítettük volna. Ez azt jelenti, hogy a 600-as nézőterünk mind a 12 előadáson 100%-ig, 105%-ig el volt adva. Az utóbbi két évben már úgy csináljuk, hogy június közepén már megjelentetjük a kitűzött előadások jegyeit, és ezek július közepére elmennek. Tehát mire a jegypénztárosunk leérkezik Keszthelyre, addigra nincs mit árulni, csak információval tud szolgálni.” – tájékoztatott Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója.

A 20. jubileumi Keszthelyi Nyári Játékokra egy fergeteges vígjátékkal készül a Centrál Színház. Shakespeare Sok hűhó semmiért című darabját tervezik műsorra tűzni, amely kacérkodással, csábítással és pletykákkal tűzdelt komédia.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9011/lement-a-fuggony/