Lezajlott a bulektábor Keszthelyen

2023. szeptember 4. (hétfő)
KesztHelyi identitás

Lezajlott a Bulektábor a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusán. Az elsőéves hallgatók kikapcsolódásának első napján megismerkedhettek a fiatal egyetemisták az intézménnyel, az oktatókkal és a munkatársakkal. A programon vetélkedők és evezés is várta őket, valamint felfedezhették Keszthelyt játékos formában.

Borkóstoló is szerepelt a Bulektábor programjában. Dr. Szabó Péter a Georgikon Pincészet nedűit ismertette meg a leendőbeli hallgatókkal. A Nektár, a Pátria és természetesen a Cserszegi fűszeres sem hiányozhatott a sorból, melyek Dr. Bakonyi Károlynak köszönhetőek. A fiatalok minden információt megkaphattak a telephelyről, a nemesítésekről, a szőlőtermesztésről is, miközben ízlelgették a finom nedűket. A bulekoknak nagyon tetszett a program. Mintegy 80-an vettek részt a táborban. Sokan közülük azért választották az agrárpályát, mert már a családban is van olyan, aki ezzel foglalkozik, így szeretnének a  jövőben besegíteni. A tábor arra jó alkalom, hogy összerázódjanak az egyetemi polgárok.

„Nagyon jól érzem magam. Kicsit arra számítottam, hogy nem lesz együttműködő a csapat, mert szanaszét érkeztünk a világból, vagy hát inkább az országból. De ahhoz képest rettentő jó csapatot alkotunk a csapatommal.” – mondta el Hutvágner Lili bulek.

A fiatalokat csapatokra bontották, így kellett pontokat gyűjteniük. Minden évben kreatív neveket találnak ki az egyetemisták. Idén a Borgikon, az Észkombájnok, a Vino-rgia és a Csőtörők versengtek egymással. A tábor célja, hogy megismerkedhessenek leendőbeli csoporttársaikkal, a felsőbb évesekkel és a tanárokkal. Zalában a kisgólyát hívják buleknek, ezért viszik tovább ezt a hagyományt az elsősök elnevezésében. A tábort mindig az idősebb egyetemisták szervezik.

„Én úgy gondolom, hogy nagyon jó gólyáink vannak, nagyon lelkesek. Nyilván mindenki egy más egyéniség. Van, ki visszahúzódó, van aki, jobban kitör már most. De mindenki szerintem teljes mértékben be fog illeszkedni a Georgikon  nagy családjába.” – véli Mendi Martina egyetemista.

A három nap során a vetélkedők és az ismerkedés mellett a pihenésre is volt lehetőségük a fiataloknak. Ebben az évben mintegy 400-an kezdték meg az egyetemi tanulmányaikat a Georgikonon.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek