Lezajlott a Szent György-heti nagytakarítás

2019. április 30. (kedd)

A Keszthelyi Városvédő Egyesület szemétszedő akciójában harmincegy fő vett részt. Öt helyszínen gyűjtöttek hulladékot és a szervezők javaslatára két új szemetest is kihelyeztek a VSZK kerítése mentén, ahol jelentős mennyiségű hulladék halmozódott fel korábban.
Elsősorban energiaitalos és üdítős dobozokat, PET-palackokkat, valamint cigarettás dobozokat gyűjtöttek össze a VSZK és a buszpályaudvar közötti kerítésnél. A szervezők szerint különösen szennyezett volt ez a terület. A Keszthelyi Városvédő Egyesület tagjaitól megtudtuk, hogy javaslatukra a GESZ kihelyezett két szemetest, így bíznak abban, hogy mérséklődik a szemetelés.A Szent György-hetében zajló városszépítő akció 5 helyszínén vegyes tapasztalatokkal gazdagodtak a résztvevők.

Komoróczi Lajos szervező: „Az nagyon jó tapasztalat, hogy a Csókakői-patakban már alig-alig találtunk szemetet. Amikor négy évvel ezelőtt ezt elkezdtük, akkor ez egy nagyon szennyezett terület volt, mára már oda jutottunk, hogy az első évhez képest töredéket, talán egy zsáknyi szemetet szedtünk össze, ami nagyon jónak mondható. Ami rossz tapasztalat az a Bécsi kapu utca. Oda kellene valami rendszer szintű megoldás, mert kvázi azt szeméttelepnek használják.”

A Bécsi kapu utcánál nem csak építési törmeléket és hűtőszekrényt találtak, mázsával hevertek ott a reklámújságok. A szemétszedés három napján 31 fő vett részt; a városvédők mellett például a Szent Erzsébet Alapítvány és a Gondviselés Háza ellátottjai, dolgozói is szépítették a várost.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5971-lezajlott-a-szent-gyorgyheti-nagytakaritas?fbclid=IwAR00vmf89eC5frY8zQIlMH4IWbUBoYr_z_00yXAFssSTsRTvOkgIOJUjnKM