Lezárult a jótékonysági mezárverés

2021. szeptember 29. (szerda)

Lezárult a leégett Deák Ferenc utcai társasház egyik lakója javára hirdetett mezárverés. A Polozgai Ernő támogatására szervezett licit ötletgazdája Tar-Lukács Zsolt volt, aki televíziónkat kérte fel az aukció lebonyolítására. A szeptember 19-ig zajló árverésen a MOL Fehérvár FC labdarúgói által dedikált mez megvásárlásával lehetett segíteni Polozgai Ernő teniszedzőnek, aki szerint ez a kezdeményezés is bizonyítja, hogy milyen összetartó a tenisztársadalom.

Hatalmas lángnyelvekkel égett június 1-jén a Deák Ferenc és a Georgikon utca sarkán lévő 12 lakásos társasház Keszthelyen. Több család vesztette el otthonát pillanatok alatt. Köztük Polozgai Ernő, akinek megsegítésére barátja kereste fel televíziónkat, hogy jótékonysági licitre bocsátana egy vidi-mezt.

Polozgai Ernő évtizedek óta a keszthelyi Sun Tenisz Club teniszedzője. Számos gyermekkel foglalkozik, közülük sok sportoló mutatta már meg tehetségét. A tréner szívesen tanítja a fiatalokat, versenyeken is tanácsokkal látja el tanítványait. Így volt ez a hétvégén megrendezett teniszbajnokságon is. A rendezvényt jó alkalomnak találták arra is, hogy a lezárult licit nyertese személyesen adhassa át az edzőnek szánt összeget.

Bánhegyi Renáta elmondta, egy percig sem gondolkodott azon, hogy licitáljon. Nem a mez volt számára fontos, hanem az, hogy egy régi ismerősnek segítsen.

„Úgy gondoltam, hogy ez egy nagyon fontos dolog. és az én szerény körülményeim között megpróbáltam segíteni valamit ebben a nem túl szerencsés helyzetben. És hát az is egy nagyon fontos dolog ebben az egészben, hogy annak idején még én is nála tanultam teniszezni.”

Polozgai Ernő elmondta, nagyon köszöni az összefogást. Véleménye szerint a teniszközösség tagjai mindig is segítették egymást, ez most sem változott.

„Nagyon sokan próbálnak segíteni gyerekek, felnőttek, idősek. De a helyzet nem reménytelen, mert hátha a ház megmenthető. Az alsószint úgy néz ki, hogy maradhat, és hogyha lesz további összefogás, akkor talán vissza lehet az alsó lakóknak költözniük, de hát ez is egy nagyon-nagyon hosszú folyamat. Meg még a bontás sincsen kizárva, mert a rendőrségi ügy még nem zárult le.”

A károsultaknak továbbra is lehet segíteni. Aki támogatná őket, annak a közös képviselő tud tanácsot adni.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8449-lezarult-a-jotekonysagi-mezarveres