Lezárult a kistérségi közmunkaprogram

2010. július 23. (péntek)

Véget ért a Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás által szervezett közmunkaprogram, amely 2010. január 15. és június 15. között – átlaglétszámot tekintve – 26 fő foglalkoztatását tette lehetővé a Kistérség 11 településén (Bókaháza, Esztergályhorváti, Gétye, Karmacs, Keszthely, Szentgyörgyvár, Vindornyalak, Vonyarcvashegy, Zalaapáti, Zalaszántó és Zalavár).

A program a Szociális és Munkaügyi Minisztérium 15 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával valósult meg. A támogatásból finanszírozásra került a közmunkások bére és járuléka, kis- és nagy értékű tárgyi eszközök, munkaruházat, védőfelszerelés, munka-alkalmassági vizsgálat, valamint a program szervezési és irányítási költsége. A dolgozók közül hárman egy OKJ-s motorfűrész kezelői képzésben is részt vehettek, amely során bizonyítványt is szereztek.

A program öt hónapja alatt a dolgozók ellátták a településeken az üzemeltetési és köztisztasági feladatokat, a belterületi utak és környékének tisztítását, az önkormányzati intézmény-felújítási belső munkálatokat, valamint a parkosítást és a zöld területek karbantartását. A program a korábbiakhoz hasonlóan sikeres és eredményes volt, segítséget jelentett az önkormányzatoknak a feladataik ellátásában, valamint jelentős számú rendelkezésre állási támogatásban (RÁT) részesülőnek és álláskeresőnek biztosított munkát.

(Forrás: Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás (www.keszthelytarsulas.hu)