Lezárult az önkormányzat újabb szervezetfejlesztési projektje

2015. február 4. (szerda)

Uniós támogatás segítésével átfogó szervezetfejlesztési programot valósított meg a keszthelyi önkormányzat, mely az öt évvel ezelőtti hasonló projekt eredményeire épült, továbbfejlesztve azt.

A most záruló projekt az önkormányzati intézmények és szervezetek irányítási gyakorlatát vizsgálta felül, hatékonyabb működést lehetővé tevő irányítási modellt és szervezeti megoldásokat kidolgozva. Közművelődési és közétkezetési feladatellátási terv készült az érintett területek szakembereiből álló munkacsoportok segítségével. Fontos eleme volt a programnak a költségvetés, az önkormányzati pénzügyek átfogó értékelése a költségcsökkentés és bevételnövelés fókuszainak meghatározásával. Emellett lakossági felmérés is zajlott a közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettségről és a felmerülő igényekről. A programot az önkormányzati dolgozók témához illeszkedő képzése is kiegészítette.

Szintén ezen pályázat keretében az önkormányzat beszerzett egy korszerű elektronikus közgyűlési szoftvert, mely a testületi üléseken addig használt szavazó- és jegyzőkönyv-rendszert váltotta fel.

A projektet 39,58 millió forintból, százszázalékos uniós támogatással valósította meg az önkormányzat a Széchenyi 2020 program keretében. 2009-ben – szintén egy uniós pályázat támogatásával – zajlott le a polgármesteri hivatal első szervezetfejlesztése, ennek felülvizsgálatát és továbbfejlesztését is tartalmazta a most megvalósult program.